ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Sağlık ocaklarının sayısı yetersiz”

“Sağlık ocaklarının sayısı yetersiz”
YAYINLAMA: 03 Eylül 2023 / 17.28
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2023 / 17.28
Tabipler Odası Başkanı Mustafa Özgün, daha etkin sağlık hizmeti için hastaların öncelikle kendilerine en yakın sağlık ocaklarına gitmeyi tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Özgün, öncelikle sağlık ocaklarının tercih edilmesiyle, hastanelerdeki yığılmaların yüzde 80 oranında azalacağına dikkat çekti.

Sağlık ocakları artırılmalı

Türkiye’de 5 bin 750, Gaziantep’te ise 35 sağlık ocağı bulunduğunu ifade etti.

Özgün, “Öncelikle belirteyim ki Türkiye’deki sağlık ocaklarının sayısı çok yetersiz. Kısa sürede, sağlık ocaklarının sayısını artırmak zorundayız. Her semtte tam donanımlı bir sağlık ocağı ve yakınlarında bir eczanenin olması gerekir. Bu arada, sağlık ocaklarının donanımı ve bir uzman hekim bulunması da çok önemli. Hastalanan bir insan öncelikle sağlık ocağına giderek, eğer tedavisini yaptırabiliyorsa burada yaptırmalı. Eğer burada tedavisi mümkün olamıyorsa buradaki uzman hekim tarafından hastanelere sevk edilmesi gerekir. Bunun gerçekleştirilmesi durumunda sağlık hizmetlerinin daha etkin hale gelmesi sağlanmış olur. Hem sağlık hizmetlerini veren hem de sağlık hizmetini alan memnun olur” diye konuştu.

Parmağına iğne batan da hastaneye gidiyor

“Parmağına iğne batan da, gerçekten ağır bir hastalığı olan da hastanelere gidiyor” diyen Özgün, “Basit rahatsızlıkları, sağlık ocaklarında tedavi etmek mümkün. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere gelişmiş tüm ülkelerde sağlık hizmetlerinin daha çok semt polikliniklerinde verildiğini görüyoruz. Bu konuda vatandaşların bilinçlenmesi gerekir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *