ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlık sektöründe çalan çalana

Sağlık sektöründe çalan çalana
YAYINLAMA: 14 Ağustos 2020 / 20.07
GÜNCELLEME: 14 Ağustos 2020 / 20.07
İstanbul’da imal edilen sahte ilaç kupürlerini Gaziantep’e getiren ve buradan da çevre illere dağıtarak işleme sokan bir dolandırıcı 128 milyar liralık kupürle yakayı ele verdi. Olayla ilgili olarak iki kişi aranıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro görevlilerince yapılan çalışmalar sonucunda, daha önce de sahte ilaç kutu ve kupürlerini piyasaya sürerek devleti dolandırmak suçundan sabıkalı olan K.D. ihbar üzerine otogarda 3 koli sahte ilaç kupür ve kutusunu alacağı sırada gözaltına alındı. K.D.’nin ifadesinde, ilaç kutusu ve kupürlerini İstanbul’da A.D. ve A.D. isimli şahısların bastığını açıkladı.

Üzerinde şahsın adı yazılı 3 adet kolide, 41 farklı ilaç markasından oluşan 13 bin 460 adet sahte ilaç kutusu bulunduğu ve maddi değerinin 128 milyar 27 milyon lira olduğu kaydedildi. Sahte ilaç kutu ve kupürlerinin Adıyaman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa illerinde pazarlanacağı belirlendi. Sahte kutuları İstanbul’da imal edip gönderen A.D. ve A.D. isimli şahısların yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *