ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlık ve gıda yardımı istediler

Sağlık ve gıda yardımı istediler
YAYINLAMA: 29 Nisan 2022 / 14.48
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2022 / 14.54
Yıllardır köklü çözümlere ulaşılamayan sağlık ve eğitim, Gaziantep Valiliği’nin her çarşamba günü geleneksel hale getirdiği şikayet dinleme gününde en önemli gündem maddesini oluşturuyor.

Yıllardır köklü çözümleri ulaşılamayan sağlık ve eğitim, Gaziantep Valiliği’nin her çarşamba günü geleneksel hale getirdiği şikayet dinleme gününde yine en önemli gündem maddesiydi. Oğlunun bulunmasının isteyen vatandaşların yanı sıra sağlık yardımı ve gıda yardımı isteyenler çoğunluktaydı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen ve çözümü için ilgili kurumlara yönlendirilen vali yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, vatandaşları büyük bir sabır ve özenle dinleyip yardımın yanı sıra önerilerde bulundu.

Afrika’daki oğlunun bulunmasını istedi

Toplantıya katılanların büyük bölümü gıda yardımı ve sağlık hizmeti isterken, bir anne de dört yıldır yurtdışında olan oğlunun izne geleceğini söylediği günden beri ondan haber alamadığını, oğlunun akıbeti ile ilgili bilgi almak istediğini söyledi. “Oğlum bir ay önce izine geleceğini söyledi.10’dan sonra bir daha haber alamadım” diye konuşan kadın, “Oğlum dört yıldır yurtdışında. Yaklaşık bir ay önce yanına geleceğim diye telefon etti. O günden sonra bir daha ne aradı ne de sordu. Üç çocuk babası olan oğlumu nerede olduğu konusunda ne çocuklarına ne de eşinin haberi var. Onun nerede olduğunu, kime sorup öğreneceğim mi bilemiyorum” dedi. Vali Yardımcısı Kişioğlu, bir dilekçe yazmasını görevlilerin kendisine yardımcı olacağını söyledi.

Tedavi görmezse 80 santim kalacak

Bir kadın da sosyal güvencesi olmadığı için sağlık hizmeti alamadıklarını, bu nedenle sekiz yaşındaki oğlunun tedavisini yaptıramadığını söyleyenler arasındaydı. “Tedavi ettiremezsem sekiz yaşındaki oğlum 80 cm boyunda kalacak” diyen bir kadın, “Hormonlarında bir sağlıksızlık olduğu için sekiz yaşındaki oğlumun büyümesi durmuş durumda. Bu sorunu fark Edip iki yıl önce doktora götürdüm, ancak tedavi masraflarını karşılayamadım. İki çocuğum daha var. Eşim ancak günlük masraflarımızı çıkarabiliyor. Ben de iş arayıp olduğumu tedavi ettirmek istedim. İş için çalmadığım kapı kalmadı” dedi. Sekiz yaşındaki oğlunun tedavisi için iki yıl önce yaklaşık 300 milyon civarında para istendiğini belirten kadın, oğlunun sağlık giderlerinin karşılanmasını veya kendisine bir iş bulunmasını istedi. Kişioğlu, iş konusunda kendilerinin yapacağı Bir şey olmadığını, ancak tedavi masraflarının karşılanacağını belirtti.

Çocuklarının yuvaya kabul edilmesini istedi

20 yaşlarındaki genç kadın, eşinin 1,5 yıldır kayıp olduğunu, çocuklarına bakamadığı için onları yuvaya vermek istediğini söyledi. Çocukların yuvaya kabul edilmesi için görevlere talimat verilince kadın, Ama ben çocuklarımı geçici bir süreyle yuvaya vermek istiyorum. Şu anda hiçbir bakacak gücüm olmadığı için veriyorum. Ancak ilerde iş bulup çalışırsam, çocuklarımı yeniden almak isterim” dedi.

Gıda yardımı yapın torunlarıma bakarım

Oğlunun ölmesinin ardından gelinin evi terk ettiğini ve üç torunu ile ortada kaldığını belirten yaşlı bir kadın, torunlarını yuvaya vermek istemediğini ancak onlara evinde bakabilmek için gıda yardımı yapılmasını istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *