ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlıkçıların ihmali yok

Sağlıkçıların ihmali yok
YAYINLAMA: 20 Nisan 2022 / 16.24
GÜNCELLEME: 20 Nisan 2022 / 16.24
Elif beldesinde bir kadının doğum için Gaziantep’e getirilirken yolda hayatını kaybetmesi ile ilgili olayda sağlık görevlilerinin ihmalinin olmadığı belirtildi.

Bu arada personeli olmayan Elif beldesindeki sağlık ocağına bir ebe ve hemşire ile sağlık memur atanacağı kaydedildi.

Gerekli tıbbi müdahale yapıldı

Vali Vekili Korkmaz, Hatice Fıstıkçı’nın olay günü saat 4:00 sıralarında doğum sancısı başladığında yakınları tarafından kendi imkanlarıyla Gaziantep’e getirmek üzere yola çıktığını yolda hastanın durumunun ağırlaşması nedeniyle güzergah üzerinde bulunan Yavuzeli sağlık ocağına götürüldüğünü belirtti. Burada bebeğin ölü olarak doğdu, görevli evinin hastaya gerekli tıbbi müdahaleyi yaptığını, ancak durumu acil olduğu için ambulansla Gaziantep’e sevk edildiğini belirten Vali Vekili İsmail Korkmaz, kente 10 km kala hastanın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Personelin veya sağlık kuruluşunun ihmali yok

Korkmaz, doğum sancıları başladığında hasta yakınlarının herhangi bir sağlık kuruluşunda araç veya ambulans talebinde bulunmadığını, köyde doğum olayının gerçekleşmesi için zaman kaybedildiğini, ancak doğum tehlikeli boyuta geldiğinde sağlık kuruluşuna götürmek için çaba gösterildiğini belirtti. Bu nedenle ölüm olayı ile ilgili sağlık personeli veya kuruluşun herhangi bir ihmalinin olmadığının anlaşıldığını ileri süren Vali Vekili İsmail Korkmaz, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için vatandaşları her türlü sağlık sorununda en seri şekilde sağlık kuruluşlarına başvurması için duyarlı olmaya çağırdı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *