ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlıklı kentleşme için toplu konuta ağırlık vermeliyiz

Sağlıklı kentleşme için toplu konuta ağırlık vermeliyiz
YAYINLAMA: 11 Şubat 2024 / 14.31
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2024 / 14.35

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sağlıklı kentleşme ve gecekondulaşmanın önlenmesi için toplu konut yapımına ağırlık vermek istediklerini söyledi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, sanayileşme ve hızlı nüfus artışına paralel olarak büyük kentlerde insanların konut ihtiyacına karşılık verilmediğine dikkat çekti.

Gaziantep'te özellikle Hacıbaba ve Çıksorut başta olmak üzere gecekondulaşmanın yoğun olduğu bölgelerde toplu konut yapımını başlatmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Güzelbey, şöyle konuştu: “Bir taraftan, gecekondulaşma ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelere toplu konut yapmayı düşünürken, bir taraftan da yeni toplu konut alanlarını hizmete açıp dar gelirlileri, uygun fiyat ile ev sahibi yapmayı düşünüyoruz. Örneğin, Beylerbeyi bölgesinde çok geniş bir alanı toplu konut yapımı için hazırlamaya çalışıyoruz. Amacımız en kısa süre içerisinde kentsel dönüşümü gerçekleştirip insanların daha sağlıklı ve çağdaş mekanlarda oturmalarını sağlayabilmek. Bu konuda ilçe belediyelerimiz ile ortaklaşa hareket ediyor ve toplu konut idaresi ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Toplu konut konusunda önemli gelişmeler sağlandığını söyleyebilirim. En kısa süre içerisinde de bu konuda somut adımlar atacağız.”

Toplu konutta en büyük zorluğu arsa konusunda yaşadıklarını belirten Güzelbey şöyle devam etti: “Gaziantep’te hazine arazisi az olduğu için toplu konutta en büyük zorluğu arsa konusunda yaşıyoruz. Arsa temini konusunda işimiz kolay olmamasına karşın çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Finansman temini için ise toplu konut idaresiyle yaptığımız görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz.

Toplu konutta son aşama ise konutların yapımı konusu. Hedefimiz daha çok dar gelirlere yönelik ve 100 metrekarelik konutları yapıp çevre düzenlemesiyle birlikte sosyal ihtiyaçları karşılayacak mekanlarla donatabilmek”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *