ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlıksızlık, tüm toplumun sorunu

Sağlıksızlık, tüm toplumun sorunu
YAYINLAMA: 17 Nisan 2024 / 14.25
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2024 / 14.25

Sağlık alanındaki sorunların sadece sağlıkçıların değil tüm toplumun sorunu olduğunu ancak sağlık alanında iyileşme isteyen sağlık çalışanlarının hukuksal yaptırımlara maruz kaldığını belirten Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ayten Çeri, “İnsanca yaşayacak ücret, iş güvencesi, eşit ve ücretsiz sağlık hakkı istedik, hakkımızda 255 yıl hapis cezası istiyorlar” dedi.

“Sesimizi algılamayan sadece AKP oldu”

Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, KESK, DİSK, SES adına basın açıklaması yapan Çeri, “Sağlık ortamında yaşanan gelişmelerin, sağlık hizmetlerinin sunumunun piyasa koşullarına terk edilmesi anlamına gelen AKP hükümetinin, sağlıkta dönüşüm programına karşı olarak Türk Tabipler Birliği ve SES olarak halkın sağlık hakkı, insanca yaşanacak ücret, iş güvencemiz talepleri ile mücadele sürdürüyoruz. Bu mücadele kapsamında 3 Kasım 2003, 24 Aralık 2003, 10-11 Mayıs 2004 tarihlerinde sağlık emekçilerinin büyük bir kısmının katılımıyla görevimizi yerine getirdik. İşçi sendikaları, kamu emekçileri sendikaları, meslek örgütleri, hasta ve hasta yakınları derneği başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinin örgütleri ve yönetici dostlarımızla etkinliklerimizde yanımızda yer alarak sesimize güç kattı. Taleplerimizi de sesimizi algılayamayan sadece AKP hükümeti oldu” diye konuştu.

Çeri, hukuksal yaptırımlarla mücadelenin engellenmeye çalışıldığını, çalışanların sindirilmesinin amaçlandığını, ancak haklı davalarında sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *