ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şahinbey Belediyesi faaliyet raporu aydınlatıcı bulunmadı

Şahinbey Belediyesi faaliyet raporu aydınlatıcı bulunmadı
YAYINLAMA: 04 Aralık 2023 / 14.48
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2023 / 15.10

Şahinbey Belediye Meclisi Haziran 2004 dönemi olağan toplantısını yaptı. Faaliyet raporunun oylanmasına geçmeden önce söz alan meclis üyeleri, raporunun yeterince aydınlatıcı olmadığını, ayrıca raporda yer alan hizmetlerin hangi belediye döneminde yapıldığının açıklamamasını eleştirdi.
 Emeği geçenlere teşekkür edilmeliydi

Altı meclis üyesi mazeretli olduğu için mazeretlerinin kabulü yönünde oylama yapıldı. Çoğunluğun sağlanması üzerine geçen oturum tutanağı okunup oylamaya sunuldu ve ittifakla onaylandı. 20 gün önceki oturumda meclis üyelerinin incelemesi için dağıtılan faaliyet raporunun oylamasına geçilmeden önce rapor üzerinde söz isteyen olup olmadığı soruldu.

Nisan'a kadar olan hizmetlerle Nisan sonrası ayrılmalıydı

Faaliyet raporu üzerinde ilk sözü CHP’li meclis üyesi Enes İncioğlu istedi. İncioğlu, bir önceki belediyenin hizmetleriyle bir sonraki belediyenin hizmetlerinin bir arada verildiğini ve hizmetlerin hangi dönemde gerçekleştiğinin anlaşılamadığını söyledi. Raporda adı geçen hizmetler konusunda, hizmet eden kişilere yer verilmemesi ve teşekkür edilmemesinin doğru bir davranış olmadığını belirten İncioğlu, “Nisan’a kadar olan hizmetler ayrı Nisan’dan sonra olan hizmetler ayrı başlıklar altında olmalıydı. Bu hizmetlerde emeği geçen kimselere teşekkür edilebilirdi.” dedi.

Belediyeye ait şirketin adına bile faaliyet raporunda yer verilmemiş

AKP’li Meclis Üyesi Mithat Erkan da faaliyet raporunun yetersiz olduğunu, belediye için son derece önemli olan kuruluşların adının bile raporda yer almamasının talihsizlik olduğunu dile getirdi.

Başarıya katkı sunanlar göz ardı edilmemeliydi

Erkan, faaliyet raporunun yeterince aydınlatıcı olmadığı için çekimser oy kullanacağını belirtti. Ancak meclis oturumuna ara verilip oturumun yeniden toplanmasının ardından Erkan, yeniden söz alarak oylamada çekimser oy kullanmaktan vazgeçtiğini ve ‘kabul’ oyu vereceğini söyledi. Can, ise meclis üyelerinin yoğun eleştirilerine, “Devlette devamlılık esastır” şeklinde yanıt verdi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *