ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şahinbey de 10 bin 657 fakire yardım yapıldı

Şahinbey de 10 bin 657 fakire yardım yapıldı
YAYINLAMA: 03 Nisan 2023 / 17.22
GÜNCELLEME: 03 Nisan 2023 / 17.22
Şahinbey kaymakamlığı soysal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından bir ayda 10 bin 657 fakire kömür, gıda ve para yardımında bulunulduğu bildirildi.

Fakir öğrenciler unutulmadı

Şahinbey kaymakamı Mustafa Esen, göreve 23 Ekim’de başladığını hatırlatarak, ilçedeki fakirlere başta kömür ve gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardım yaptıklarını açıkladı. Kaymakam Esen, son bir ay içerisinde 57.000 fakire 500’er kilo olmak üzere toplam 2500 ton kömür, 2000 fakire 100’er milyon, 1000 öğrenciye de 50’şer milyon TL para dağıttıklarını belirtti.

Şahinbey’de kömür dağıtımı tamamlandı

Esen, “Fakirlere yapılan yardımları tamamladık. Tatil süresinde çalışanların gösterdiği fedakarlık sonucunda kömür dağıtım işini de tamamladık. Fakirlerimizi kışın soğuğundan kurtardık. Ancak verilen kömürler dışında sürekli talep alıyoruz. Bu talepleri yetkili kurullara ileterek gerekeni yapacağız” diye konuştu.

Şahinbey’de fakir tespiti yaptırılacak

İlçe merkezinde tespit edilen 3000 fakir bulunduğunu ifade eden Esen, önümüzdeki günlerde şehirdeki muhtar, imam ve okul müdürleri ile ortak toplantılar düzenleyerek gerçek fakiri tespit ederek bilgisayarlara geçireceklerini, sonra yardımı fakirin ayağına götüreceklerini belirterek, “Fakir halkımızı kömür veya gıda kuyruğunda saatlerce bekletmeyeceğiz. Sağlıklı olarak tespit edilecek fakirlerin ihtiyacını bundan böyle görevli ekipler tarafından evlerine kadar götürmeyi planlıyoruz. Bu şekilde verilen yardımların amacına ulaşacağı kanısındayım. Ayrıca bu tür geçici çözümlerin yanı sıra sanayicilerle mesleki kurslar veren halk eğitim merkezleri ile de irtibata geçerek, fakir olup işi olmayan insanlara istihdam yaratma çabasında olacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *