ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Şahinbey halkı bunu hak etmedi’

‘Şahinbey halkı bunu hak etmedi’
YAYINLAMA: 15 Şubat 2024 / 17.44
GÜNCELLEME: 15 Şubat 2024 / 17.45

Kent merkezindeki önemli caddelerde çöp konteynerlerinin kaldırılması Şahinbey Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağanüstü oturumuna da damgasını vurdu. Gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Bülent Tepe, Şahinbey halkının böyle bir uygulamayı hak etmediğini söylerken, Ömer Can Avrupa'nın hiçbir kentinde konteynerler uygulaması olmadığını, vatandaşın yeni uygulamaya alınacağı görüşünü savundu.

Şahinbey halkı çöp yığınlarını hak etmiyor

Tepe, “Şahinbey ilçesinde yaşayan insanların bu çöp yığınlarını hak etmediklerine inanıyorum. Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, bu olumsuz karardan geri adım atmalı” dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ise, uygar ülkelerde böyle çöp konteynerleri olmadığını, çöp konteynerlerinin görüntü kirliliği yaratarak çevreye rahatsızlık verdiğini iddia etti.

Herkes çöpünü, kendi evinde ve iş yerinde saklasın

Avrupa ülkelerinde çöp konteynerleri bulunmadığını, ancak insanların bir sigara izmaritini bile yere atmadıklarını vurgulayan Can, “Yanlışların kural olarak kabul edildiği ilçede, yanlışların kural olarak götürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Bir kişi düşünün ki kendi iş yerinde, kendi evinde gıda ihtiyacını gidermek için iş yeri temizliğini yaparak ürettiği çöpünü bir çöp kabı almak suretiyle içerisine poşet koyarak muhafaza ederek çöp arabası gelmeden bir saat önce ilgili yerlere bırakmak fedakarlığını göstermiyor. Onu getirip de canı istediği her saatte çöp konteynerlerinin dolu olduğunu gördüğü halde yanına bırakacak duyarsızlığı gösteriyorsa bu bir yanlış uygulama değil midir? Eğer siz kendi çöpünüzü sabahtan akşama kadar kendi iş yerinizde ya da evinizde muhafaza etmekten imtina ediyorsanız sokaktan geçen binlerce insanın göz zevkini bozmaya, çevre kirliliği yapmaya ne hakkınız var?” dedi.

Buna da alışacaklar

Çöp konteynerlerinin kaldırılmasının estetik ve çevre sağlığı için son derece güzel olduğunu, insanların kısa bir zamanda bu uygulamaya alınacaklarını söyleyen Can, “Çöp konteynerlerinin kaldırılmasına cuma günü başladık. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri sıkıntı oldu. Ancak ondan sonra vatandaşlarımız alıştı ve hiçbir sıkıntı yaşamadık. Şimdi çöp konteynerlerinin kaldırıldığını, ancak çöplerin saat 19:00-20:00 arasında konulmasını hatırlatan birer tabela koyduk. Son bir iki günde bile rahatlama olduğuna göre kısa zamanda halkımız buna alışacak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *