ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şahinbey’e Kaya ve Ağcabay da aday

Şahinbey’e Kaya ve Ağcabay da aday
YAYINLAMA: 26 Nisan 2022 / 14.26
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2022 / 14.26
CHP’de aday bolluğu

CHP Şahinbey ilçe Başkanlığı için aday sayısı üçe yükseldi. Erdinç tütüncülerden sonra muhtara Ağcabay ile Nedim Kaya da adaylıklarını açıkladı.

CHP Şahinbey ilçe başkanlığına aday olduğunu vurgulayan eczacı Muhtar Ağcabay, parti içine düştüğü kan kaybından kurtarmak için görev istediğini, ülkenin Cumhuriyet tarihinin en kritik dönemini yaşadığını, dışarda ve içerde uygulanan tutarsız politikalar ve uygulamalarla Türkiye’nin onuruna zarar verdiğini hatırlatan Ağcabay, “İçeride demokrasiyi bir araç olarak gören anlayış tüm demokratik kurum ve kuralları yerle bir etmek için elinden geleni yapıyor” dedi.

Ağcabay, eğitim kurumlarını bu amacına uygun yapılandırmaya gitmektedir. Şeriatın önünde tek engel gördüklerini uyanık bir takım demokratik güçleri sindirip, eğitim kurumlarının amaçlarına uygun yapılandırmaya gitmektedir. Yine, şeriatın önünde tek engel olarak gördükleri bir takım demokratik güçleri ve Türk Silahlı kuvvetlerinin ülke yönetiminde etkisizleştirmek için çeşitli oyunlara girişiyorlar. Bunun için Avrupa bildiğini kullanıyorlar dedi.

Ağcabay, ülkede işsizliğin giderek arttığını, ancak iktidarın amacı doğrultusunda resmi kurum ve kuruluşlar da kadrolaşma için deneyimli cumhuriyeti kadroları tasfiye amacı ile çeşitli yasal yolları zorladığını vurguladı. Parti içine düştüğü kan kaybından kurtarmak, parti dışına itilen, horlanan, herkesi kucaklamak için üye kayıt seferberliği başlatarak halkla bütünleşir, yeniden üç belediyede yerel iktidar yapmak için başkanla talip olduğunu açıkladı.

Partiyi yerel iktidara taşımak için aday

İlçe başkanlığına aday olduğunu açıklayan Nedim Kaya da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak ve savunmak için göreve talip olduğunu söyledi. CHP’nin geçmişteki tecrübelerini yeni kuşaklara taşımak ve onlarla kaynaştırmak istediğini ifade eden Kaya, “Bu ülkenin geleceği olan gençleri CHP’ye kazandırmak ve onları parti ile bütünleştirmek için adayım. CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde yerel iktidara yeniden ve daha güçlü şekilde hazırlamak ve iktidara taşımak için, 20 Ağustos‘ta yapılacak olan Şahinbey ilçe kongresinde ilçe başkanlığına adayım” dedi.

Ağcabay’ı destekleyenler arasında Hasan Öztürkmen bazı meclis üyeleri ve parti yöneticileri de bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *