ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şahinbey'in mavi beyaz bordür inadı

Şahinbey'in mavi beyaz bordür inadı
YAYINLAMA: 14 Ocak 2024 / 17.56
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2024 / 18.00

Şahinbey sakinleri, Vali Bilgin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’den olaya müdahale etmesini bekliyor

İlçede yapılacak binlerce hizmet sırada beklerken, kaldırım bordürlerinin uluslararası standartlara aykırı olarak mavi beyaza boyanması işine girişen Şahinbey Belediyesi’nin vatandaşın tüm tepkisine rağmen inadı sürüyor.

Güzelbey’in müdahalesi de sökmedi

Önceki gün konuyu ilettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey’de bazı ana artelleri de kapsayan boyama işinin durdurulması için Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can’ı aradığını söylerken, “Bordürlerin mavi beyaza boyanmasını ben de istemiyorum. Belediye başkanını arayıp, boyama işinin durdurulmasını istedim” demesine rağmen, bordür boyama işlemi dün Binevler’de Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü’nün önünde devam etti.

Hizmet beklerken boya bulduk

Uluslararası standartlara göre sarı siyah olması gereken ve mevcut haliyle standartlara uygun olan bordürlerin kime rant sağlamak için boyandığını merak ettiğini belirten Şahinbey sakinleri, “Şahinbey'in şanssızlığı ne yazık ki sürüyor. Yaşar Ağyüz'den sonra yeni yönetim ilçeye hizmet getirir diye umutla bekliyorduk. İlçe yıllardan beri belediyecilik hizmetlerinden nasibini alamadı. Hizmete susamış insanlar olarak belediyenin ne yapacağını beklerken, bordürlerin mavi beyaza boyanması ile karşılaştık. Bu kadar şanssızlık olmaz” diye konuştu.

Kaldırıma dökülen boyalara ne kadar para ödediniz?

Bu boyaların belediyeye maliyetinin ne olduğunu, boyama işleminin kimlere yaptırıldığını merak ettiklerini belirten ilçe sakinleri, “Günlerden beri bordürlerin mavi beyaza boyanmasına tepki gösteriyoruz. Belediye Başkanı Ömer Can’ın vatandaşın sesine zerre kadar kulak verdiği yok. İlçede yapılacak başka hizmet kalmadı mı? Yollar, kaldırımlar bozuk, belediyeye ait sosyal tesisler ve parklar bakımsız. İlçe hizmet beklerken boya buldu. Vali Lütfullah Bilgin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey bu olaya müdahale etmeli. Çünkü ana arteller de aynı şekilde çirkinleştiriliyor” şeklinde konuştu.

Şahinbey, çok şanssız bir ilçe

Uluslararası standartlara aykırı olan boyama işleminin hangi akla hizmetle sürdürüldüğünü anlayamadığını ifade eden ilçe sakinleri, “Yıllardır ben yaptım oldu mantığıyla hareket edenlerden bıktık usandık. Bu kentte devlet yok mu? Her gelen yönetim kenti canının istediği gibi yönetebilir mi? Ömer Can, bu ilçenin oylarıyla seçildi. Daha ilk günden ilçe halkını hiçe saymayı kendinde hak görüyor. Zaten Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile de aralarının iyi olmadığı söyleniyor. Böyle başına buyruk insanlarla nasıl ortak proje üretilecek de Şahinbey'e hizmet verilecek? Şahinbey gerçekten çok şanssız bir ilçe ve ne yazık ki şanssızlığı bu dönemde de sürecek” şeklinde konuşulurken, boyama işleminin durdurulmaması halinde olayı protesto için eylem yapmayı bile düşündüklerini belirttiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *