ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sahte dişçilere hapis

Sahte dişçilere hapis
YAYINLAMA: 05 Aralık 2023 / 20.24
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2023 / 20.25

Diş hekimleri Odası Başkanı Zafer Çolakoğlu, sahte diş hekimliği ile mücadelede fiilen ve hukuken büyük performans harcadıklarını bildirdi. Çolakoğlu, yıllardır Türkiye’de ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin sunumunda sahte diş hekimliğinin, meslekleri ve halk için kanayan bir yara olduğunu söyledi.

Sahte diş hekimlerince olma ortamlarda yapılan muayenelerin bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkardığını ifade eden Çolakoğlu, “Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve diş hekimleri odaları olarak sahte diş hekimliği ile mücadelede fiilen ve hukuken büyük performans harcamaktayız. Yeni yasaya göre sahte diş hekimliği yaptığı tespit edilen veya iş yerinde diş hekimlerinin kullandığı malzemeleri bulunduran kişiler 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 1 milyar liradan 3 milyar lira'ya kadar para cezası ile cezalandırılacak” dedi.

Çolakoğlu, yasaya göre hükümlere aykırı hareket eden protez teknisyenlerinin de aynı cezaya çarptırılacağını iş yeri ruhsatlarının suçun ilk kez işlenmesi halinde bir yıl süreyle tekrarı halinde ise süresiz iptal edileceğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *