ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sahte para operasyonu

Sahte para operasyonu
YAYINLAMA: 29 Mart 2023 / 16.04
GÜNCELLEME: 29 Mart 2023 / 16.04
Çok miktarda sahte dolar ve altın sikke ele geçirildi

Piyasaya sahte para sürmek isteyen bir kişi yakalanırken, olayla ilgili bir kişinin de arandığı belirtildi. Düzenlenen operasyonda 88 adet sahte yüzlük ABD doları, Kuveyt dinarı, altın sikke, sahte sikke yapımında kullanılan kalıp ele geçirildi.

Sahte dövizcilerin biri aranıyor

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı istihbarat çalışmaları neticesinde İslahiye’de H.U’nun elinde sahte dolar olduğu ve piyasaya sürmek için müşteri aradığı belirlendi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri alıcı kılığına girerek önceki gün sahte dolar pazarlığı yaptı. İslahiye ilçesi jandarma komutanlığı ile müşterek operasyonda H.U yanında satmak için getirdiği 2 adet sahte 100’lük ABD doları ile suçüstü yakalandı.

Evinde yapılan arama sırasında 88 sahte 100’lük ABD doları, bir tarihi eser niteliğinde altın sikke, 3 tarihi eser niteliğinde madeni sikke, bir sahte sikke kalıbı, iki 20’lik sahte Kuveyt dinarı ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak yakalanan H.U, düzenlenen tahkikat evrakı ile sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken, firar da olan M.Ç nin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *