ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sahte yayıncılar huzursuz ediyor

Sahte yayıncılar huzursuz ediyor
YAYINLAMA: 21 Nisan 2022 / 13.48
GÜNCELLEME: 21 Nisan 2022 / 13.48
Kendilerini polis, maliyeci ve askeri olarak tanıtıp Gaziantepli sanayici ve esnafı telefonla arayan veya ziyaret eden şahısların dergi, gazete gibi yayın organları için abone veya reklam adı altında para talep ettiği belirtildi.

Bu duruma tepki gösteren esnaf ve sanayiciler, yetkililerin olaya duyarlı olmasını, bu tür kişiler hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren bazı esnaf başlarından geçen olayları şöyle anlatıyor: “Bazen telefon açan şahıs, ben baş komiser Ahmet, biz polis teşkilatını güçlendirme vakfı adına dergi çıkarıyoruz. Yıllık abonemiz şu kadar reklam bedava size abone yapıyoruz. Arkadaşları tahsilat için yanınıza gönderiyorum diyor. Biz de telefonunuzu verin, sizi arayalım diyoruz, tamam diye numarayı vermeden telefonu hemen kapatıyor. Bazen maliye postasından geliyoruz, size abone yapıyoruz diye emrivaki konuşuyor. Maliye ile ilişkiniz nedir diye sorduğumuzda ise telaşlanıp cevap vermeden apar topar kaçıp gidiyorlar.

Yine, genelkurmay dergisi çıkarıyoruz abone bedelimiz şu kadar komutanımız sizinle görüşecek diye telefon açan oluyor. Nedir bu insanlardan çektiğimiz bu şehirde polis, maliye, savcılık ne iş yapar? Neden böyle insanlar hakkında gerekli işlem yapılmıyor. Kent bu kadar sahipsiz mi isteyen istediği işi yasal olmasa bile yapma cesaretin mi gösteriyor?” diye tepki gösterdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *