ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayi uluslararası piyasalarda rekabet gücü bulacak

Sanayi uluslararası piyasalarda rekabet gücü bulacak
YAYINLAMA: 24 Ekim 2023 / 14.37
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2023 / 14.55
Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Kerim Taşkıran, doğalgaz kullanımını yaygınlaştırarak Türk sanayisinin uluslararası piyasalarda rekabet gücünü yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

Taşkıran, Gaziantep’te düzenlenen doğalgaz bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’yi doğalgaz ile tanıştıran BOTAŞ’ın, doğalgaz bekleyen illerin bu özlemini sona erdirmek için çalışmalarını kararlı bir biçimde sürdürdüğünü belirtti.

BOTAŞ’ın doğalgaz kullanımını ülke sathına yaymak için önemli projeler gerçekleştirdiğini belirtip bu projelere ilişkin katılımcılara bilgiler veren Taşkıran şundan anlattı: “Doğumuzdaki zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarını ülkemiz üzerinden batımızdaki ülkelere ulaştıracak çalışmalar yapıyoruz. Coğrafi konumumuzdan yararlanarak gerçekleştireceğimiz bu çalışmalarla ekonomik kazanç elde etme yanında Türkiye’nin stratejik önemini daha da artırmayı amaçlıyoruz. BOTAŞ bu amacını gerçekleştirmede kararlıdır. Bunun için yurt içinde ve yurt dışında projeler gerçekleştireceğiz”

Taşkıran, Türkiye’de doğalgazdan yararlanan il sayısının 2010 yılında 55’e ulaşacağını ifade ederek, “Bir diğer amacımız da illerimize temiz enerji sunarak çevre kirliliğini önlemek. Sanayicimizin en ucuz ve en temiz enerji olan doğalgazı kullanarak üretim yapmalarını, dolayısıyla rekabet güçlerini artırmalarını sağlamak” diye konuştu.

Taşkıran, olağanüstü bir sorunla karşılaşılmaması halinde Gaziantep’in 2005’in ilk yarısında doğalgazdan yararlanabileceğini bildirdi.

Vali Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan’da konuşmalarında doğalgazla birlikte Gaziantep’in çok önemli bir eksiklikten kurtulacağını, ekonomik kalkınma yolunda önemli bir avantaj elde edeceğini vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *