ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayi ve ticaretten sonra en önemli sektör

Sanayi ve ticaretten sonra en önemli sektör
YAYINLAMA: 28 Aralık 2021 / 14.23
GÜNCELLEME: 28 Aralık 2021 / 14.23
El sanatları bakımından Anadolu’nun mozaiğini oluşturan Gaziantep’in tanıtımından uzak olarak piyasaya sürülen ürünlerin engellenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Kentin turizm sektöründe özellikle son 15 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı. Sanatları ürünlerinin tamamını kapsayacak bir müze ya da daimi sergi alanı oluşturulması şart olduğu ifade edildi.

Turizmde son 10-15 yılda belli bir ilerleme kaydedildi

Turizm Derneği Kurucu Başkanı Mesut Ölçal, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın sektör önemli katkı sağladığını belirterek, başta Gaziantep Ticaret Odası olarak bazı sivil toplum örgütlerinin turizm gelişmesi için gerekli gayreti gösterdiğini, bunu sevindirici olduğunu söyledi. Gaziantep’ten sanatları ve el sanatlarının gelişim yönünde yapılması gerekenleri ifade eden Ölçal, “Bugün Gaziantep’teki birçok turistik tesisin yanında sektöre ara eleman yetiştiren turizm otelcilik meslek yüksek okulu, turizm lisesi sektöre önemli hizmet vermektedir. Gaziantep’in sahip olduğu turizm potansiyeli harekete geçirilebilirse, bu sektör sanayi ve ticaretten sonraki en önemli sektör haline gelir” dedi.

Firmalar desteklenmeli

El sanatları bakımından Anadolu’nun mozaiğini oluşturan Gaziantep’in bu yönde tanıtımını son yıllarda sektörde gelişmeyi kazandıracağını dile getiren Ölçal, anlamından tamamen uzak olarak piyasaya sürülen ürünlerin önüne mutlaka geçilmesi gerektiğini belirterek, “Kısıtlı imkanlarla çalışan bu sektördeki firmalara çeşitli teşvikler sağlanmalı. Geleneksel el sanatları ürünlerinin tamamının kapsayacak bir müze ya da daimi bir sergi alanı oluşturulmalı. Özellikle kaybolmaya 100 tutan el sanatlarının tekrar işlevsel hale getirilmesi ve desteklenmesi için açılacak kurslarla bu sanatların kaybolması önlenir ve istihdam alanları yaratılır” şekilde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *