ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayici dış pazara açılmayı düşünmeli

Sanayici dış pazara açılmayı düşünmeli
YAYINLAMA: 30 Ocak 2024 / 14.59
GÜNCELLEME: 30 Ocak 2024 / 15.00

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, sanayicilerin sadece üretimi değil, dış pazarlara açılmayı da düşünmek zorunda olduğunu söyledi.

Koçer yaptığı açıklamada, dünyanın 126 ülkesine ihracat yapmayı başaran Gaziantep sanayisinin, dünya pazarlarından daha fazla pay almak için ürün çeşitliliğine gidip kaliteyi artırmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Nejat Koçer, son yıllarda birçok bankanın sanayicilere üretim kapasitelerini artırabilmeleri ve dış pazarlarda daha fazla rekabet edebilmeleri için finansman desteği verdiğini anımsattı.

Koçer, “Finans kuruluşları, üretici firmaların dış ülkelerde düzenlenen fuarlara katılabilmelerine daha fazla destek vermeye başladılar. Tabii ki bu tür destekler hayati önem taşıyor. Artık sanayiciler üretim ile birlikte pazarlamayı da aynı anda düşünmeye başladılar.

Türkiye'nin ekonomik kalkınması için ihracatını mutlaka daha da arttırması gerekir. Ekonomide kalıcı gelişmelerin sağlanması üretim ve ihracatla mümkün olabilir. Türkiye bir taraftan üretimini artırmak diğer taraftan da yeni pazarlar bulmak ve mevcut pazarlardaki payını da artırmak zorundadır”

GSO olarak, üretici firmaları ihracata yönlendirmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Koçer şöyle devam etti: “Kaliteli üretim, markalaşmak ve daha fazla ihracat, tüm firmaların hedefleri arasında. Bu konuda son yıllarda olumlu gelişmeler yaşanmasına karşın yeterli değil. Dünya pazarlarında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Birçok ülke değişik alanlardaki üretimi ile dünya pazarlarından daha fazla pay kapmaya çalışıyor.

Ekonomide bu hızlı gelişmeler yaşanırken tabii ki tüm üretici firmaların bunu takip etmesi ve kendilerini yenilemeleri gerekir”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *