ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayici kan ağlıyor

Sanayici kan ağlıyor
YAYINLAMA: 16 Temmuz 2023 / 17.23
GÜNCELLEME: 16 Temmuz 2023 / 17.34
45 günde 5 bin kişi işten çıkarıldı

ANAP İl Başkanı İhsan Yılmaz, AKP hükümetinin ne yaptığını bilmeden, okyanusta yolunu kaybetmiş bir yelken gibi oradan oraya sürüklendiğini ve ülkeyi kaosa sürüklediğini söyledi.

38 ili kapsayan Teşvik Yasası’yla kendi çapında üretim yapan ve zor şartlar altında firmalar kuran sanayicilerin cezalandırıldığını belirten Yılmaz, “Teşvik Yasası Gaziantep gibi kendi yağında kavrulan illeri cezalandırıyor. Teşvik sistemi bu haliyle uygulanırsa, rekabet şansını yitiren Gaziantepli firmalar kepenk kapatır. 38 ilin dışındakilerin ne günahı var? Hükümete sormak lazım, teşviki Gaziantep sanayicisini baltalamak için mi verdiniz? Kimlerin hesabı için yapılıyor? AKP hükümeti ne yaptığını bilmiyor” diye konuştu.

Dokuzuncu aydan sonra çok ciddi tehlikeler kapıda

“Gaziantep sanayicisi kan ağlıyor, dokuzuncu aydan sonra bu ülkeyi ve ekonomiyi çok ciddi tehlikeler bekliyor” diyen Yılmaz, “Hükümet aş ve iş konusunda iyileştirici hiçbir önlem almamıştır. Bir tek yatırımı yok. Yatırım olmazsa işsizlik sorununu önlemek mümkün değil. 45 günde 5 bin kişi işten çıkarıldı. Durgunluk devam ederse, işçi çıkarmaları devam edecek. Sanayide 30 bin işçi çalışıyor. Bunların işten çıkarıldığını düşünün, asgari 120 bin aile mağdur olacak. Türkiye tarihinde böyle bir kriz yaşamadı. Sanayici ürettiği malı dünyaya satamıyor” dedi.

Kimsenin sesini çıkarmamasını yadırgıyorum

Ülkemizde ve ekonomide yaşanan bu olumsuzluklara kimsenin ses çıkarmamasına bir anlam veremediğini belirten Yılmaz, “Orta tabakaya sahip çıkmak lazım. Orta tabakanın hali perişan, ancak tüm bunlara rağmen kimseden ses çıkmıyor. Özellikle sivil toplum örgütlerinin bu konuyu dile getirmesi gerekir. Ne hesap soran var ne de hesap veren. Biz olsak bizi bulup yakamıza yapışırlardı. ANAP iktidar olsaydı, bizi parçalarlardı” diye konuştu.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *