ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanko Türkiye’nin altı devinden biri

Sanko Türkiye’nin altı devinden biri
YAYINLAMA: 07 Haziran 2024 / 15.05
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2024 / 15.05

14 Aralık’ta Gaziantep’e gelecek olan İtalyan sanayicilere göre

İtalya'nın en etkin gazetelerinden biri olan Corriere della Sera, perşembe günleri yayınlanan 'Magazin ekinde 17 Aralık'ta AB'den müzakere tarihi alınması öncesinde Türkiye ekonomisine 6 sayfa ayırdı ve İtalyan sanayicilerin Türkiye'ye yatırım yapmak için birbiriyle yarışacağını yazdı. Sanko'yu Koç, Sabancı, Doğuş, Ülker ile birlikte Türkiye'nin en büyük 6 sanayi kuruluşu arasında tanıtan gazete, 'Magazine' ekinde, birçok İtalyan işadamının Türkiye'ye ilk gidişinde hayretler içinde kaldığını duyurdu.

17 Aralık öncesi olumlu bir gelişme

Avrupa Birliği'nden müzakere tarihi almak için dört gözle beklediğimiz 17 Aralık öncesi. Corriere della Sera'nın ekinde yer alan haber ve yorumlar, Türkiye açısından sevindirici ve onur verici bir gelişme olarak nitelendirildi. 100 İtalyan işadamının 14 Aralık tarihinde yatırım ve ortaklık imkanlarını araştırmak için Gaziantep'e gelecek olması da İtalya'nın Türkiye'ye verdiği önemi gösteriyor.

İtalyan devleri Türkiye'ye gidiyor

Corriere della Sera'nın 'Magazine ekinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarıyla birlikte fotoğrafı iki sayfa olarak kullanılırken, "Bu adamla iş ortaklığı yapmaya hazırlanalım şeklinde başlık atıldı. Davide Perillo'nun imzasını taşıyan araştırma haberde, Pirelli, Tim, Fiat. Eni. Merloni, Barilla, Lombardini, Unicredito Bankası gibi dev İtalyan firmalarının Türkiye'de yatırım yaptığı hatırlatılarak, birçok firmanın da Türkiye'de ortaklık için başvurduğu belirtildi.

Türkiye'nin görünümü çok dinamik

17 Aralık öncesi Türkiye'nin görünümünün dinamizmle tanımlanabileceği belirtilen 'Magazine' ekinde, genç nesillerin İstanbul’u Roma, Paris gibi görmek için her türlü ortamı yarattığı vurgulandı.

Ekonomi hareketlenecek ve saygınlık kazanacak

Yüzde 98'i Müslüman olan Türkiye'nin özellikle iş alanında batıya çok yönlendiğini yazan gazetede, büyüme hızının yüzde 7-8'lere tırmandığını, yıl sonunda Türk Lirası'ndan 6 sıfır atılmasıyla, ekonominin daha da saygı ve hareket kazanacağı ifade edildi.

İtalyan işadamları şaşırıyor

Corriere della Sera'nın haftalık Magazine ekinde Koç, Sabancı, Doğuş, Ülker, Sanko gibi dev Türk firmaları tanıtılırken, ekonomiye ilişkin çeşitli rakamlar verildi ve "Birçok İtalyan işadamı, Türkiye'ye ilk gittiğinde hayretler içinde kalıyor. Çarşaflı kadınlar, fesli erkekler yerine inanılmaz modern, barışçıl Müslümanlarla karşılaşıyor diye yazıldı.

Tutucu Başbakan Batı'ya kucak açıyor

Türkiye'nin kollarını Batı'ya açtığı vurgulanan haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tutucu bir Müslüman olarak tanımlanırken, "Tutucu bir Müslüman olmasına rağmen ülkesini Avrupa’ya taşıyor ve ülkesine yabancı sermayenin girmesi için her türlü yola başvuruyor" denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *