ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seçim tehdidi olmasa parasını alamayacaktı

Seçim tehdidi olmasa parasını alamayacaktı
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2023 / 19.55
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2023 / 19.55
AKP Şahinbey İlçe Başkanı Adayı Ömer Can’ın, Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Kemal Ateş arasındaki alacak verecek davası, Can’ın 112 milyar borcunu ödeyeceği taahhüdünde bulunması üzerine tatlıya bağlandı. Ömer Can, 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde “Haksız iktisap nedeniyle alacak” davasından yargılanıyordu.

Ödeme sözü verdi

AKP Şahinbey Belediye Başkan adayı Ömer Can’ın kendisini “Haksız iktisap nedeniyle alacak” davasından dolayı mahkemeye veren Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Kemal Ateş’le anlaştığı ve dava konusu olan 112 milyar lirayı ödeme sözü verdiği öğrenildi.

Paranın sözünü alınca basın toplantısından vazgeçti

Günlerden beri Ömer Can’dan alacağı 112 milyar lira ile ilgili olarak avukatı kanalıyla basını bilgilendiren SP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Kemal Ateş sonunda amacına ulaştı. Önceki gün Ateş’in söz konusu alacak davasıyla ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenleyeceği açıklandı.

AKP’liler de söz verdi

Bunun üzerine AKP’liler devreye girdi ve Ateş’i arayarak 30 Mart’a kadar konuyla ilgili basın açıklaması yapmaması halinde Ömer Can’ın parayı ödeyeceği bildirildi. Mustafa Kemal Ateş bunun üzerine basın toplantısı düzenlemekten vazgeçti.

Can, imzasını inkar etti

Mustafa Kemal Ateş, Hatice Dağdeşen, Emel Bozgeyik, Berna Can, Fatma Bozgeyik, Firdevs Parlar, M. Hayri Özsöyler ile müteahhit Ömer Can’ın yaptırdığı binaya ortak olduğunu belirtirken, bu ortaklık anlaşmasının 1997 yılında imzalandığını, ancak Can’ın daha sonra anlaşmayı kabul etmediğini belirtti.

“Bunun üzerine kendisini dava ettim. Bu kez de anlaşmadaki imzanın kendisine ait olmadığını iddia etti” diye konuştu.

Seçim ortamı olmasa biraz zor olacaktı

Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenlemeye karar verdiği öğrenilen Mustafa Kemal Ateş, bu haberin duyulması üzerine Ömer Can’ın ve AKP’lilerin kendisini arayarak konunun basın önünde tartışılmasından rahatsızlık duyduğunu ifade edip 30 Mart’a kadar parayı ödeme sözü vermesi üzerine basın toplantısından vazgeçtiği açıklandı. Ateş, seçim ortamı olması nedeniyle parasını alma şansı bulduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *