Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, şehir merkezinde hayvan ahırları kalmayacağını belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, çağdaş ölçütlerde besicilik yapılacak Besi Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmaları kapsamında, Asım Güzelbey başkanlığında besicilerle bir toplantı yapıldığı belirtildi.
Açıklamaya göre Güzelbey, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Nizip yolu Çaybaşı mevkiinde kurulacak olan Besi Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmalarının hızlandırıldığını, yapımının ardından başta Çıksorut bölgesindeki hayvan ahırları olmak üzere şehir merkezinde kalan tüm havyan ahırlarının da kaldırılıp Çaybaşı bölgesine taşınacağını belirtti.
İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Güzelbey, şehir merkezinde hayvan ahırlarının kalmayacağını kaydetti.
Besi Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik'in konuşmasının ardından besicilerin sorularını yanıtlayan Asım Güzelbey, "Arsaları parasını vererek kamulaştırma imkanımız yok. Diğer çözümler için sizinle beraber her türlü çabaya hazırız. Arsanızın karşılığında isterseniz Çaybaşı bölgesinden yer, isterseniz TOKİ'nin yapacağı konutlardan dairenizi alacaksınız" dedi.
Açıklamaya göre, halen Çıksorut ve şehir merkezinde bazı bölgelerde faaliyet gösteren ahırlar, Çaybaşı bölgesinde AB standartlarında hizmet verecek Besi Organize Sanayi Bölgesine taşınacak.
Çıksorut bölgesinde boşaltılan yerlerde TOKİ tarafından toplu konut yapılacak. Proje kapsamında et borsası ve canlı hayvan borsası da yer alacak. Bu yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan Besi Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili ihale çalışmaları Ağustos ayında tamamlanacak.