ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehitkamil’de üç aday kıyasıya mücadele ediyor

Şehitkamil’de üç aday kıyasıya mücadele ediyor
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2023 / 14.54
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2023 / 14.57
Şehitkamil’de CHP bir adım önde

Sabah ekibi bir hafta süreyle Şehitkamil’i taradı, 2 bine yakın insanla yüz yüze görüştü. Genel kanı, adayların birbirinden kopmadığı, büyük mücadelenin yaşandığı, yarışın son dakikaya kadar süreceği ve en çok çaba gösterenin kazanacağı şeklinde…

Ancak bir sıralama yapmak gerekirse CHP adayı Ahmet Yılmaz’ın en şanslı aday olduğu söylenebilir. Ahmet Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanlığı’nı bıraktığı 10 yıldan beri kendini bugüne hazırlamış. Ev toplantılarına katıldığınızda bunu açıkça görmek mümkün.

İkinci sıraya, eşit şartlarda AKP adayı Metin Özkarslı oturuyor. Araştırmalarımızda Özkarslı’nın adına Ahmet Yılmaz kadar rastlayamadık. Ancak, bizim muhatap olduğumuz hareketli insanlardı. Sessiz veya pek dışarı çıkmayan insanlara ulaşamadığımız için, bunların çoğunlukla AKP’ye oy kullanacağını düşünülürse, Metin Özkarslı’ya eşit şans tanınabilir.

Şehitkamil’de en çok çalışan, en iyi propagandayı yapan ve en çok para harcayan aday Mehmet Bozgeyik. Hizmetleri ile, özellikle yaptığı konutlarla belli bir kesimde kendisine iyi bir yer edinmiş. Ancak, Bozgeyik’in tabanı yok. Hizmet götürdüğü kesimlerden oy alacak. Küstürdüğü insan sayısı da azımsanmayacak düzeyde. “Ev yaptığı insanlar kendine oy versin”, “Yolumuzu bile Celal Doğan’a yaptırdık” benzeri şikayetler gösteriyor ki, Bozgeyik’in sevindirdikleri kadar küstürdükleri de çok olmuş. Tabanı güçlü iki partiye karşı mücadele kolay değil. Bozgeyik’in şansını da teslim etmek gerekir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *