ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehitkamil’de zabıtanın mesai ücreti tartışma yarattı

Şehitkamil’de zabıtanın mesai ücreti tartışma yarattı
YAYINLAMA: 27 Haziran 2021 / 19.19
GÜNCELLEME: 27 Haziran 2021 / 19.19
Şehitkamil Belediye Meclisi’nin 3. olağan oturumu yapıldı. Gündemde yer alan 27 maddeden hazır olan 7 madde kabul edildi, diğerleri hazır olmadığı için önümüzdeki hafta yapılacak toplantıya ertelendi. Oturum sırasında zabıtanın mesai ücretinin belirlenmesi konusunda CHP’li Abdullah Dağlıoğlu ile Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik arasında yine gerginlik yaşandı.

Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’in başkanlığında yapılan oturumda gündemde yer alan belediyenin 2003 yılı tarifeleri, Trikotajcılar Sitesi’nde imar planı değişikliği, TEDAŞ’ın trafo yerleri tadili, Karacaoğlan ve Güvenevleri Mahallelerinde imar planı tadili, köylü pazarının isim değişikliğiyle ilgili maddeler kabul edildi. Kabul edilen bazı maddelere az sayıda meclis üyesinin ret vermesi ise sonucu değiştirmezken, mecliste çoğunluğuna hakim olan Bozgeyik’in bu dönem işinin çok rahat olacağı kaydedildi.

Gündemde yer olan Zabıta Müdürlüğü’nün mesai ücretinin tespitine ilişkin madde görüşüldüğü sırada oturum Başkanı Bozgeyik zabıtanın mesaisini İçişleri Bakanlığı’nın tespit ettiğini bu nedenle belediye olarak verilen saatler ne ise onu uyguladıklarını açıkladı.

Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri arasında bu konuda ittifak yaşandığını hatırlatan Bozgeyik, “Bizim belediyemiz yüzde 35 bütçeden pay verirken, Şahinbey yüzde 65 veriyor” diye konuştu. Bu sırada söze giren CHP’li Abdul-la Dağlıoğlu, “Sayın Başkan Zabıtamızı mağdur etmeyelim. Başka yere gelince para var, ama çalışanlara gelince yok diyorsunuz. Eğer tasarruf yapacaksanız önce emanet usulü ile müteahhitlere iş vermeyerek belediyeyi trilyonlarca lira zarardan kurtarın. İhale yapın öyle iş verin. Komisyon olarak Zabıtanın mesaisinin yüzde 60 artırılmasına karar verdik, bunu mecliste oya sunmak zorundasınız. Suç işliyorsunuz” dedi. Bozgeyik ise “Elimizden geleni yapıyoruz. Belediyenin bütçesini harcarken dikkatli olmalıyız. Eğer çok istiyorsan paralarını sen ver” diyerek mesai artışının oylamaya sunmadan bir sonraki oturumda görüşmek üzere erteletti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *