ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehitkamil’i gecekondulaşmaktan kurtardık

Şehitkamil’i gecekondulaşmaktan kurtardık
YAYINLAMA: 14 Aralık 2022 / 15.22
GÜNCELLEME: 14 Aralık 2022 / 15.22
Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, Şehitkamil’i yaşanabilir çağdaş bir kent haline getirmeye çalıştıklarını ve önemli mesafe aldıklarını kaydetti.

Bozgeyik, belediyenin 2003 yılı faaliyetlerine ilişkin hazırlanan raporda, yıllarca devam eden düzensiz kentleşmenin yol açtığı sağlıksız yaşam koşullarını iyileştirmek için yoğun çaba harcadıklarını bildirdi.

Göreve geldiklerinde, gecekondulaşma ve çarpık kentleşmenin önüne geçmek için toplu konut projelerine öncelik verdiklerini ifade eden Bozgeyik, şunları anlattı: “Merveşehir toplu konut projesi ile 351 metrekare alan üzerinde 1648 konut yaparak dar gelirli ailelere ev sahibi yaptık. Bu projeyle gelir düzeyi düşük ailelerin başlarını sokabilecekleri konuta kavuşturmakla kalmadık, yörede yaşanan yoğun gecekondulaşmayı sona erdirdik. Sefa şehir ve başak konutları projelerimiz kapsamındaki konutların yapımı da sürüyor. Gecekondulaşma ve çarpık kentleşmenin polisiye önlemlerle değil toplu konut projeleri ile önlenebileceğini savunduk ve uyguladığımız projelerle böyle düşünmekte haklı olduğumuzu kanıtladık.”

Bozgeyik, inşa ettikleri çok sayıda parklar ve tesis ettikleri yeşil alanlarla ilçeyi daha yeşil bir görünüme kavuşturduklarını, temizlik ve ulaşım hizmetlerinde kaliteyi yükselttiklerini savundu. Sosyal ve kültürel yatırımları vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda planladıklarını ifade eden Bozgeyik, vatandaşların her türlü ihtiyaçlarına yanıt veren sosyal tesisler inşa ettiklerini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *