ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehitkamil’in meclisi neşeli geçti

Şehitkamil’in meclisi neşeli geçti
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2023 / 23.08
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2023 / 23.11
CHP meclis üyeliğinden istifa edenlerle, AKP’li Babür, CHP sıralarında oturdu

Şehitkamil Belediye Meclisi 5. Olağan oturumu yapıldı. Mecliste, oturum gündeminden çok CHP’den belediye meclis üyesi adayı gösterilen AKP’li Ercan Babür ile daha önce disipline sevk edildikten sonra partiden istifa eden Abdulvahap Tural, Nizamettin Aydın ve Raif Ateşsönmez’in CHP grubunun sırasına oturması konuşuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik meclis üyelerine, “Ne abuk yer değiştirdiniz. Bari bir ay daha kendi yerinizde oturaydınız” diye espri yaptı.

Ne çabuk yer değiştirdiniz bir ay daha bekleyeydiniz

Şehitkamil Belediye Meclisinin Şubat ayı 5. Oturumu yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik başkanlığında yapılan oturumun gündeminde 5 madde yer aldı. AKP belediye meclis üyesi Ökkeş Eruslu’nun katılmadığı oturuma meclis üyelerinin tümü katıldı. CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Neşet Uçar’da oturumu izleyenler arasındaydı. CHP’nin kontenjandan gösterdiği AKP’li Ercan Babür ile bağımsız üye Abdulvahap Tural, kotadan aday gösterilen Nizamettin Aydın ve Raif Ateşsönmez CHP sırasında yer aldı. Bu sırada Belediye Başkanı Bozgeyik, “Sizin yeriniz orası değil. Hani seçim mi oldu? Ne çabuk yer değiştirdiniz? Hiç olmazsa eski yerinizde bir ay daha oturaydınız” diye konuşunca mecliste kahkaha yükseldi.

Hepimiz stresliyiz

Bu sırada araya giren CHP’li Abdullah Dağlıoğlu, “Başkan mücadele etmenin karşılığı verilmiyor. Ben mücadelemin bedelini ödüyorum. Delegenin getirdiği yer ile şimdiki yerim birbiriyle uyuşmuyor” dedi. Bozgeyik, “Haklısın, sana haksızlık yaptılar. Bu meclisin en çalışkan üyelerindensin. Bu kadar çalışan birinin aeka sıralarda olması iyi olmadı” dedikten sonra, meclise dönüp, “Biraz stres atalım” diye konuştu.

İki madde reddedildi

Bu konuşmalardan sonra gündeme geçildi ve Taşlıca plan notu değişikliği ile Topraklık Mevkii’nde cami alanı tadili hazır olmadığı için görüşülmedi. Çakmak mahallesi pafta 21L-3d, ada 959, parsel 70’de plan tadili (sanayi alanına çevrilmesi ile ilgili) CHP’lilerin ret oyu ile mecliste geçmedi. Yine Real civarındaki asfalt şantiyenin etrafıyla ilgili plan tadili büyükşehir belediyesinde kabul edilmesine rağmen CHP’liler bu madde içerisinde yer alan asfalt şantiyesinin ileri bir yere alınması kaydıyla ret oyu verdi. Bu maddede meclisten geçmedi. Gündeme 4 ayrı konu alınarak oturum ileriki bir tarihe ertelendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *