ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Semt pazarlarının yeni konuğu: Isırgan Otu

Semt pazarlarının yeni konuğu: Isırgan Otu
YAYINLAMA: 24 Temmuz 2023 / 19.51
GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2023 / 19.52
Adana ve Hatay’daki portakal bahçelerinden toplanan ısırgan otu, Gaziantep’teki semt pazarlarında destesi 500 bin liradan alıcı buluyor.

Doğada kendiliğinden yetişen ve kanser hastalığına iyi geldiği söylenen ısırgan otu, ıspanak, marul, nane, maydanoz gibi mutfakların vazgeçilmez sebzeleriyle birlikte semt pazarlarında kendine yer buluyor.

Semt pazarında ısırgan otu satan Hamza Deniz “Bu bitkiyi bilenler, tanıyanlar satın alıyor. Isırgan otunu eline alıp (bu ne?) diyenler de az değil” dedi.

Deniz, doğadaki haliyle insanlara zarar veren bir bitki olan ısırgan otunun, çıplak elle dokunulması halinde deride tahrişe ve şiddetli kaşıntıya neden olduğunu ifade ederek, “Bu bitki sıcak suyla haşlandığında bu zararları ortadan kalkıyor. Gaziantepliler bu bitkiyle börek yapıyorlar, kaynatıp suyunu içiyorlar, haşlandıktan sonra üzerine limon sıkarak yemeklerin yanında yiyorlar. Bu bitkiyi kurutup çayını hazırlayanların olduğunu da biliyorum. Kanser hastalığına iyi geldiğine inanarak ilaç niyetine satın alanlar da var, lezzeti için satın alanlar da var” diye konuştu.

Isırgan otunun her kesimden alıcısı olduğuna dikkat çeken Deniz, müşterilerinin çoğunluğunu bu bitkiyi bilen, tanıyan varlıklı tüketicilerin oluşturduğunu bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *