ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sendikacılar siyasilerden söz istiyor

Sendikacılar siyasilerden söz istiyor
YAYINLAMA: 25 Haziran 2021 / 15.42
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2021 / 15.42
Asgari ücretin kesinlikle vergi dışı kalması konusunda siyasilerin söz vermesini istediklerini vurgulayan DİSK Bölge Temsilcisi ve Tekstil Sendikası Şubesi Başkanı Muzaffer Subaşı, bu sözü de mutlaka uygulamada görmek istediklerini açıkladı.

Daha önceki seçimlerde partilerin seçim bildirgelerinde yer vermesine rağmen asgari ücretin vergi dışı bırakılmadığını belirten Subaşı, kaynak yoktur diyerek verilen sözlerin yerine getirilmediğini hatırlattı. Subaşı, daha sonra kaynak yoktur diyerek verilen sözlerin yerine getirilmediğini hatırlattı. Subaşı, “İşte bu yüzden asgari ücretin vergi dışı kalmasını, siyasilerden söz istiyoruz. 15 Mart 2003’te yürürlüğe girecek olan İş Güvencesi Kanunu’nun da iş çevreleri kendi lehlerine değişiklik yapmaya çalışıyor. Eğer bir değişiklik yapılacaksa bu her iki kesimi de mağdur etmeyecek şekilde olmalı.

Serbest grev hakkı istediklerini söyleyen Muzaffer Subaşı, grev hakkının günümüz koşullarına göre yeniden ayarlanmasını istediklerini açıkladı. Bu konularda siyasilerin yuvarlak kelime kullandığını, açık ve net yanıt veremediklerini ifade eden Subaşı, “İşverenler kıdem tazminatını 15 güne indirmeye çalışıyor. Bu konuda kazanılmış haklarımızdan ödün vermeyeceğiz. Kıdem tazminatını yine 30 gün olarak devam etmesini istiyoruz. Bu konuyla ilgilide söz istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *