ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Serbest Bölge’nin avantajlarını geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz”

“Serbest Bölge’nin avantajlarını geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz”
YAYINLAMA: 15 Şubat 2024 / 17.43
GÜNCELLEME: 15 Şubat 2024 / 18.05

Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özmen, serbest bölgenin avantajlarını geniş kitlelere ulaştırmaya çalıştıklarını bildirdi.

Özmen, Gaziantep Serbest Bölgesi’nin, rekabet gücünü yükseltmek isteyen sanayi kuruluşlarına cazip avantajlar sunduğunu vurguladı. Serbest bölgede faaliyet gösteren firmaların avantajları değerlendirip diğer firmaların önüne geçeceklerini savunan Özmen, firmaları Gaziantep serbest bölgesinde faaliyet göstermeye davet etti.

Pek çok sanayici, siyasetçi ve bürokratın serbest bölge faaliyetleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığına tanık olduklarını kaydeden Özmen, “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan pek çok firma yanı başında yer alan Gaziantep Serbest Bölgesi’nin kendilerine sunduğu avantajlardan habersiz” dedi.

Özmen, firmaları serbest bölgenin avantajlarına ilişkin bilgilendirmek için danışmanlık birimi kurduklarını, bu birim aracılığıyla serbest bölgenin avantajlarını geniş kitlelere ulaştırmaya çalıştıklarını bildirdi.

Gaziantep'teki firmaların serbest bölgenin avantajlarından yeterince yararlanmadıklarını savunan Özmen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bunun en önemli nedeni Gaziantep’teki sanayi kuruluşlarının nihai ürün değil ara ürün üretmesidir. Gaziantep'in ihracatı incelendiğinde bu durumu görülüyor. Yani Gaziantep’te üretilen ara mal bir başka ilde nihai ürüne dönüştürülüyor ve ihraç ediliyor. Firmalarımızın nihai ürüne ve ihracata yönelmesi serbest bölgemize ilgiyi artıracaktır”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *