ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Serbest bölgeye yurtdışından giren ürün artı

Serbest bölgeye yurtdışından giren ürün artı
YAYINLAMA: 19 Aralık 2022 / 16.15
GÜNCELLEME: 19 Aralık 2022 / 16.15
Irak’ın yeniden yapılandırılmasına yönelik hazırlıklar, Gaziantep Serbest Bölgesi’nde yurtdışından mal girişinde rekor artışa neden oldu.

Serbest bölge müdürü Mehmet Göktürk, bölgede geçen sekiz ayda yurtdışından mal girişine ilişkin 59 milyon dolarlık işlem yapıldığını söyledi.

Geçen yılın aynı döneminde, bu miktarın 13 milyon dolar olduğuna dikkati çeken Göktürk, bölgeye yurtdışından mal girişine ilişkin işlem hacmindeki %332’lik artışın, savaş sonrasında Irak‘ın yeniden yapılandırılması ile ilgili olduğunu kaydetti.

Göktürk, Irak’ın yeniden yapılandırılmasında rol alan uluslararası kuruluşlar ve firmaların, Irak için tedarik ettikleri malları güvenlikli ve bölgeye yakın olması nedeniyle Gaziantep Serbest Bölgesi’nde depoladıklarını vurguladı.

Irak‘ın yeniden yapılandırılmasına Gaziantep Serbest Bölgesi’nin köprü olduğunu ifade eden Göktürk, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Irak‘taki savaş süresince serbest bölgemize yüzlerce tır mal getirildi. Bu malların bir bölümü savaş sonrasında Irak’a taşındı. Irak‘ın yeniden imarında kullanılacak olan bu malların büyük bölümü yaşanan kaosun devam etmesi nedeniyle hala serbest bölgemizde depolarda bekliyor.”

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *