ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sermaye her şeye hakim durumda

Sermaye her şeye hakim durumda
YAYINLAMA: 19 Nisan 2022 / 13.41
GÜNCELLEME: 19 Nisan 2022 / 13.41
Sermayenin her yere hakim olduğunu belirten siyasiler, mevcut hükümetin de sermayenin emrinde olduğuna, siyasetteki boşluğu sermayenin doldurduğuna dikkat çekildi.

Sivil toplum örgütünün yerini sermaye aldı

CHP Şehitkamil belediye meclis Üyesi Abdullah Dağlıoğlu, sermayenin her kurum ve kuruluşa hakim olduğunu, aynı ilgiyi siyasetleri gösterdiğini belirtti.

12 Eylül öncesi siyaseti demokratik kitle örgütleri belirlerken, 12 Eylül’den sonra sivil toplum örgütlerinin bu gücünü kaybederek yerini sermaye teslim ettiğini vurgulayan Dağlıoğlu, “12 Eylül öncesi sermayenin görevi yatırım üretim yapmak. Ancak şimdi sermaye bununla kalmıyor, siyaseti de etkisi altına alıyor, hatta hükümet kurup hükümet çıkabiliyor. Oysa bu görev sivil toplum örgütlerinin olmalı. Ama toplumun siyasete olan ilgisizliği, duyarsızlığı, neme lazımcılığı ve çalışan kesimin siyasete duyarsız kalmasının yanında, siyasilere güvensizlik siyasette boşluk yarattı. Siyaset adeta yozlaştı. Şimdi bu boşluğu sermaye dolduruyor. Sermaye bugün her yere hakim durumda. Ama bu gidiş tehlikeli” dedi.

Demokratik kanallar tıkalı

Hükümetin sermayenin bir dediğini iki yapmadığını, sermayenin emrinde olduğunu açıklayan Dağlıoğlu, Türkiye’de demokratik kanalların tıkalı ve özgürlüklerin kısıtlı olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *