ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seyyar satıcıdan gözlük almayın…

Seyyar satıcıdan gözlük almayın…
YAYINLAMA: 07 Ocak 2022 / 14.23
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2022 / 14.23
Ruhsatsız gözlükçülerden alınan güneş gözlüklerini görme bozukluğuna yol açabileceğine dikkat çeken gözlükçüler, reçetesi gözlük alınmaması konusunda uyardı. Götürdüler, damga taşımayan Güneş gözlüklerinin, görme bozukluklarına yol açabileceğini vurguladı.

Göz sağlığını hiçe sayıyorlar

Gözlükçüler Derneği Başkanı Asım Kuyucu, halkın doktora gitme gereği bile duymadan seyyar satıcılardan ve bazı pasajlardaki ruhsatsız gözlük satıcılarından gözlük aldığını belirtirken, “Uzak Doğu’dan getirilen ve üç-5 milyona satılan gözlüklere rağbet gösteren halk, göz sağlığını düşünmeden hareket ediyor. Çoğunlukla dinlendirici veya yakın okuma gözlüklerinin gözlükçülük ruhsatı olmayan seyyar satıcılardan alınması, vatandaşın göz sağlığını tehlikeye atıyor” dedi.

Damgasız güneş gözlüğü almayın

Piyasada çok sayıda ruhsatsız gözlük satıldığını, bunun için belediyelere ve sağlık müdürlüğüne görev düştüğünü belirten Asım Kuyucu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte, her köşe başında güneş gözlüğü satılmaya başladığına değinerek şöyle konuştu: “Güneş gözlüklerinin en önemli özelliği, gözü ultraviyole ışınlarından korunmasıdır. Fenni gözlükçüler tarafından satılmaya gözlüklerde bu özellik yok. Onun için güneş gözlüğü alınırken mutlaka damga ve garanti aranmalıdır. Vatandaş, dışarda ucuz olduğu için gözlükçüden gözlük almıyor, ama damga özellikli gözlükler hem zararlı değil, hem de garantili. Üstelik ruhsatlı yerde 25 milyona marka gözlük satılıyor.”

Göz taraması yapılmalı

Şehitkamil‘de kaymakamlık tarafından ilköğretim okullarında sürekli göz taraması yapıldığını hatırlatan Kuyucu, milli eğitim müdürlüğü, sağlık müdürlüğü, kaymakamlıklar, belediyeler tarafından tüm ilköğretim okullarında göz taraması yapılması gerektiğini söyledi. “Dernek olarak muayene sonucunda gözlük almak isteyen yoksul vatandaşların çocuklarına gözlük verme konusunda gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.

Muayene olmadan gözlük almayın

Devlet hastanesinde Bağ-kurlulara 900 bin, Bağ-kurlu olmayanlara da iki-3 milyona, akşam saat 9:00’a kadar bilgisayarlı göz tedavisi yapıldığını hatırlatan Kuyucu, vatandaşları uyararak, Göz muayenesi yaptırmadan gözlük almayın. Gözlüklerinizi de ruhsatlı yerlerden alın. Bu ürünler hem göz sağlığımızın korunması açısından hem de garantisi bakımından avantajlı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *