ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seyyar satıcılıktan nereye?

Seyyar satıcılıktan nereye?
YAYINLAMA: 12 Şubat 2024 / 16.41
GÜNCELLEME: 12 Şubat 2024 / 16.55

500 büyük sanayi kuruluşu arasında ilk 9’a girmeyi başaranların plaket töreninde seyyar satıcılıktan milletvekilliğine, Holding başkanlığına yükselen adaylar ve meslektaşların bir araya gelmesi hoş diyalogların oluşmasına neden oldu.

Seyyar satıcılıktan Holding Başkanlığı ve milletvekilliğine uzanan yol

Oturumu yöneten GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Başkanı Nejat Koçer’in söz almasının ardından milletvekillerinden konuşma yapmak isteyenlerin olup olmadığını sordu.

Kürsüye çıkan CHP Milletvekili Ahmet Yılmazkaya, “Yıl 1972, bu 9 firmadan biri, Ahmet Mutafoğlu arkadaşım adaşımla İstanbul Demirkapı’da dört ortakla bir kilim tezgahı alıp 1-2 işçi alıp çalıştıramaz mıyız diye koştuğumuz günleri anımsadım. Yav kalkıp 2-3 laf edeyim dedim. 9 firmanın içinde Merinos’un sahibi Mehmet Erdemoğlu ile yine Kayseri’de seyyar satıcıydık. Yıl 1964 o zaman gençtik. Benim omzumda Besni’de ürettiğimiz savan, Mehmet amcanın (Erdemoğlu) da elinde Sani ağabeyimizin (Konukoğlu) dokuduğu 3-5 havlu sokak sokak gezdiğimizi hatırladım. Ondan dolayı da bu manzarayı gördüm mutlu oldum. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sayın başkanımın (Abdulkadir Konukoğlu) söylediği gibi ileride 900’lere plaket verilmesini temenni ediyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *