ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şiddetli kış, av ve yaban hayatını olumsuz etkiliyor

Şiddetli kış, av ve yaban hayatını olumsuz etkiliyor
YAYINLAMA: 30 Mayıs 2023 / 13.22
GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2023 / 13.23
Şiddetli kışın av ve yaban hayatını olumsuz etkilediği, bu nedenle diğer illerde olduğu gibi ilimizde de kara avcılığının yasaklandığı açıklandı.

Niziplioğlu, kışın uzun süreceğini, kışın yem bulmakta sorun yaşayan av ve yaban hayvanlarının avlanmasına yasak edildiğini söyledi.

Yaban hayvanları kışın yem bulmakta zorlanıyor

Kötü hava şartları nedeniyle köy muhtarları ve Avcıların uyarıldığını belirten Çevre ve Orman Müdürü Mesut Niziplioglu, “Şiddetli kış yaban hayatını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle yurt genelinde kara avcılığı yasaklandı. Zararlı yaban hayvanları ile mücadelede izin çerçevesinde yapılabilecek. Yasaya ilişkin, Kaymakamlıklar aracılığıyla köy muhtarlarını ve avcıları bilgilendirdik” dedi.

Doğada yaşayan hayvanlara yem takviyesi yapılacak

Ağır kış koşulları nedeniyle yaban hayvanlarının yem bulmada güçlük yaşayabileceklerine dikkat çeken Niziplioglu, beslenme sorunu yaşayan av ve yaban hayvanları için doğaya yem takviyesi yapacaklarını söyledi. Niziplioğlu, köy muhtarları ve avcılar, Çevre ve Orman Bakanlığı’nca alınan süresiz av yasağına ilişkin uyarıldığını, av yasağının, olumsuz kış koşullarının devam edeceği beklentisi nedeniyle alındığını dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *