ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şifalı bitkilere talep arttı

Şifalı bitkilere talep arttı
YAYINLAMA: 11 Nisan 2023 / 17.11
GÜNCELLEME: 11 Nisan 2023 / 17.11
Sosyal güvencesi olmayan veya ekonomik krizler sonucunda daha da fakirleşen halkın, doktora gidebilse bile ilacını alamadığından eski adıyla Kocakarı, yeni ismi ile alternatif tıp olarak kabul edilen şifalı bitkilere olan ilginin son yıllarda arttığı belirtildi.

Her kesimden vatandaş şifalı bitkileri talep ediyor

Şifalı bitkilere artan talebin, şifalı bitkiler satan yerlerinde sayısının arttığı belirtilirken, kadınlar başta olmak üzere pek çok kimsenin hemen her tür hastalıklarında buraların kapısını çaldığı belirtilirken, dokuz yıldır şifalı bitkileri satan Ferda Çelik de son yıllarda müşteri sayısında artış olduğunu vurguladı.

Farklı kesimlerden müşteri bulunduğunu belirten Çelik, “Ülser başta olmak üzere şu anda sayamayacağım kadar fazla sorunlarından dolayı insanlar şifalı bitkiler alıyor” dedi.

On kişiden sekizi ülser için çare arıyor

Çelik, şifalı bitki almaya gelen insanların hedefli geldiğini belirtirken, “Nefes darlığı, damar tıkanıklığı, şeker hastalığı olduğunu söyleyip bunlara iyi gelecek bitki soranlar var. Ancak müşterilerin büyük bölümü hangi bitkinin kendisine iyi geleceğini duyup öyle gelmiş oluyor. Direk gelip bizden kullanacağı bitkiyi istiyor. Ancak son günlerde gelen on kişiden sekizi Ülseri olduğunu, söyleyip ülser için çare arıyor” diye konuştu.

Çelik, en çok tercih edilen bitkileri de şöyle sıraladı: “Ayva yaprağı, karabaş, oğul otu, çobançökerten, pelinotu, pavayşan, afat, isırganotu, civanperçemi, kırkkilitotu, akasya yaprağı, kayayarpızı.”

Dokuz yıldır şifalı bitkiler ve baharat sattığını, ancak söz konusu bitkilere son yıllarda ilginin daha fazla olduğunu belirten Çelik, “9 yıldır şifalı bitkileri satıyorum, eskiye göre bitkileri tercih edenlerin sayısı arttı. Bunun nedeni birincisi insanlar artık daha bilinçli kimyasal maddeler içeren ilaçların yan etkisi olduğuna inanıyor. İkincisi de zaten ilaçların pek çoğunun ana maddesinin bitkiler olduğunu artık anladı” şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *