ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Siftahsız kepenk kapatıyoruz”

“Siftahsız kepenk kapatıyoruz”
YAYINLAMA: 11 Aralık 2023 / 17.50
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2023 / 18.00

Canlı hayvan üretiminde giderek düşüş yaşandığını belirten besiciler, yurtdışından yasal olmayan yollardan giren hayvanların, kesilerek piyasaya sürüldüğünü iddia etti.

Ekonomik iyileşme iddialarına inanmadığını belirten esnaf, “Ekonomi iyiye gidiyor da neden bize yansımıyor? Biz, söylenenlere değil, yaşananlara bakarız. Siftahsız kepenk kapatıldığı bir dönemde, kendimize mi inanalım, yazılıp çizilenlere mi?” dedi.

25 yıllık kasap ve hayvan bestecisi Sedat Kanbağlı da canlı hayvan üretiminin bitme noktasına geldiğini belirtirken, yasal olmayan yollardan ülkeye giren canlı hayvan ve etin, piyasayı olumsuz etkilediğini söyledi.

İhracatçıyken ithalatçı olduk

Besicilerin yok olma aşamasına geldiğini belirten Kanbağlı, “Türkiye eskiden dışarıya canlı hayvan ihraç ederdi. Ancak şimdi canlı hayvan ithal ediyoruz. Hükümet canlı hayvan üreticisini desteklemiyor. Canlı hayvan üretimi yok olmaz safhasında, bundan da en çok vatandaş zarar görüyor” dedi.

Kaçak giren hayvanlar kaçak da kesiliyor

Irak ve Suriye’den kaçak gelen hayvanların kaçak kesilerek satıldığını söyleyen Kanbağlı, “Et kesimi konusundaki denetim de, üretim gibi başı boş bırakılmış. Nasıl ki yıllarca besicilerin tüm çığlıklarına kulak tıkayan ve canlı hayvan ihraç eden bir ülkeyi ithalatçı durumuna düşürdülerse, kesimi ve satışı konusunda da denetim yapılmıyor. Vatandaşın yediği etin nereden geldiğini ve hangi koşullarda kesildiğini bilme hakkı var. Oysa denetim yapılmadığı için leş eti bile satılıyor” şeklinde açıklama yaptı.

Tedbir alınmazsa besicilik yok olacak

Kanbağlı, tedbir alınmaması durumunda canlı hayvan üretiminin biteceği, ülkemizin bu oranda tamamen dışa bağımlı hale geleceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *