ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siirt Türkiye'nin kaderini belirleyecek

Siirt Türkiye'nin kaderini belirleyecek
YAYINLAMA: 16 Kasım 2021 / 14.52
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2021 / 14.52
Başbakan Abdullah Gül, Siirt seçimleri için bu şehre giderken yaptığı açıklamalarla seçimle ilgili bilgiler verirken, son günlerdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Gül, Batman rafinerisini gezerek çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra Siirt'in Kurtalan ilçesine geçti. İçişleri bakanı Abdülkadir Aksu, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü ile birlikte Kurtulan’a gelen Gül, Merkez Camii'nde cuma namazını kıldı.

Gül, cuma namazının ardından, AK parti ilçe başkanlığı önünde toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Siirt'te pazar günü, Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir seçimin yapılacağını ifade eden Gül, herkesin gözünün burada olduğunu söyledi. Gül şöyle devam etti:

Kader, kısmet böyleymiş... Elimizde olmayan nedenlerle seçim ertelendi, yenileniyor. Zor günlerden geçiyoruz. Çok daha iyi günlerle aranızda olmak isterdim. Gerginliklerin, sıkıntıların bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı ortaya çıktığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde herkesin önem vermesi gereken şey barış, kardeşlik ve birbirimize sımsıkı sarılmaktır. Bunu sadece bugün burada olduğum için söyleyemiyorum. Televizyonda da Ankara'da da başka yerlerde de sürekli söylüyorum. Bu ülkede Türk, Kürt, Arap, ne varsa hepimiz kardeşiz. Bu sadece Türkiye için değil Kuzey Irak'takiler de, Irak'takiler de arabıyla, kürdüyle ve türkmeni ile hepsi bizim akrabamızdır, hepsi bizim kardeşimizdir.”

Başbakan Gül, 9 Mart'ta yapılacak seçimin Siirt için büyük bir imkan olduğunu belirterek, şöyle konuştu: Genel başkanımız Erdoğan'ın daha önce aday olmadığını biliyorsunuz. Yıllar önce Siirt'te herkesi dayanışma, birlik ve beraberliğe davet ettiği bir konuşmadan dolayı, ne yazık ki mahkum oldu. Geçen sürede Erdoğan'ın önünde engel kalmadı. Bütün hakları iade edildi. Böylece Siirt'ten aday olacaktı ya da bekleyecekti, parti olarak tartıştık ve değerlendirdik. Bunun üzerine adayı olmasına karar verildi. Pazar günü yapılacak seçimin en iyi şekilde tekrar edileceğini ifade eden başbakan Abdullah Gül, konuşmasını şöyle tamamladı: “Pazar günü yapılacak seçim Siirt için bir fırsattır. 363 milletvekili ile 5 yıl Türkiye'yi tek başına temsil edecek bir partinin genel başkanı, sizin temsilciniz olarak meclise gelecek. Bu Kurtalan ve Siirt'in tarihinde yeni bir sayfa açılması olacaktır. Sıkıntıları aşmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu olağanüstü günler gelip geçecektir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *