ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şikayetlerinizi mesai saatlerinde bildirin

Şikayetlerinizi mesai saatlerinde bildirin
YAYINLAMA: 13 Nisan 2022 / 13.58
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2022 / 13.58
Gürültü ile ilgili şikayetlerin değerlendirilip müdahale edildi alo 176 gürültü hattının mesai saatleri dışında hizmet vermediği, vatandaşların söz konusu şikayetlerini mesai saatleri içinde yapması gerektiği vurgulandı. Bu arada gazino, var, diskotek, düğün salonları, kulüpler, lokantalar başta olmak üzere kamuya açık 53 iş yerine gürültü kontrol monitörü takıldığı açıklandı.

Bağırarak çevreyi rahatsız edenlerde cezalandırıldı

Çevre ve orman müdürü Vekili Mesut Nizip oğlu, konvoy halinde seyreden araçların düğün, nişan ve benzeri törenler de yüksek sesle klakson çalışmalarının trafik ekipleri ile koordinasyon sağlanarak denetlendiğini belirtti. Gürültüye neden olan kişiler hakkında işlem yapıldığını açıklayan Mesut Niziplioglu, “Gürültü yaptığı için iki araç sürücüsü, apartman dairesinde yüksek sesle müzik dinleyen bir kişi toplam 1 milyar TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca emniyet müdürlüğü görevlileri tarafından geceleyin bağırarak çevreyi rahatsız eden beş kişi hakkında işlem yapıldı. Bunlara da toplam 4 milyar TL para cezası uygulandı” dedi.

Dolmuş kahyaları cezalandırıldı

Kaset satışı yapan 40 işletmeye hoparlörle gürültü yaptıkları için uyarı ve ikazların yazılı olarak üretildiğini belirten Niziplioğlu, “Kasetçilerin çevreyi rahatsız etmemesi için çalışmalar sürdürülüyor. Bunların yanı sıra emniyet müdürlüğü asayiş Şubece tarafına 35 tutanak, müdürlüğümüze gönderildi. Bunlar hakkında toplam 18 milyar TL para cezası uygulandı ayrıca müdürlüğü tarafından minibüslere yolcu temin etmek amacıyla yüksek sesle baran beş şahıs hakkında tutulan tutanak müdürlüğümüze ulaştı. Söz konusu kişiler hakkında 2 milyar TL para cezası kesildi” şeklinde açıklama yaptı.

Hastasız ambulanslarda çevreyi rahatsız ediyor

Niziplioğlu, hasta taşımakla görevli ambulansların içerisinde hasta taşımadığı ve acil bir durum söz konusu olmadığı halde lüzumsuz yere silen ya da klakson çalarak insanları heyecanlandıran kişiler uyarıldı. “Bu şahısların daha duyarlı davranması amacıyla tüm hastanelere yazılı yazı gönderildi” dedi. Çevre ve Orman Müdürlüğüne ulaşılan şikayetlerin değerlendirilmesinin yanı sıra ilk altı ayda müzikle işyerlerinden 83’nnün denetlendiğini söyleyen Niziplioglu, 35 şikayet denetimi olmak üzere toplam 188 denetim yapıldığını, ayrıca emniyet müdürlüğü tarafından tutulan tutanaklarla ilgili 52 kişiye toplam 27 milyar TL idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *