ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şimdi de eczane soygunu başladı

Şimdi de eczane soygunu başladı
YAYINLAMA: 22 Haziran 2023 / 12.41
GÜNCELLEME: 22 Haziran 2023 / 12.42
Ekonomik krizin ardından sosyal güvenceden yoksun vatandaşın kaderine terkedildiği ülkemizde, son zamanlarda eczane soygunlarındaki artışa dikkat çekildi. Çalınan ilaçların önemli kısmının pahalı ilaçlar olduğu belirtilirken, Gaziantep’te son zamanlarda12 eczaneden ilaç çalındığı, bu sayının artmasından endişe duyduğu ifade edildi.

Vatandaş sahipsiz

Bu arada, sosyal güvenceden yoksun vatandaşın sağlığının Allah’a emanet edildiğine dikkat çeken doktorlar, ‘’Yeşil kartı olanlar, Devlet Hastaneleri’ne sığınıp bir nebze de olsa sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorlar. Ama, bazı önemli hastalıklarda onların da yaşama şansı yok. Atıldıkları hastane odasında ölümü beklemek zorundalar. Çağdaş ülkelerde devlet vatandaş için vardır. Oysa Türkiye’de vatandaşın sahibi yok. Böyle bir sistem insan haklarına aykırı’’ diye konuştu.

12 Eczane, bir depo, 2 tıbbi malzeme satıcısı soyuldu

Eczanelerin açılarak antibiyotik ve tansiyon ilacı gibi pahalı ilaçların çalındığını ifade eden Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Balık, bu durumdan son derece tedirgin olduklarını söyledi. Son bir yıl içerisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan eczane sayısının 12 olduğunu kaydeden Balık, ayrıca 2 tıbbi malzeme satıcısı ile bir ecza deposunun da hırsızlar tarafından açıldığını ve çok miktarda ilaç ve tıbbi malzeme çalındığını bildirdi.

Eczanenin sermayesi ortadan kalkıyor

Balık, ‘’Son olarak geçtiğimiz günlerde Mütercim Asım Caddesi’ndeki Didem Eczanesi hırsızlar tarafından açıldı ve 15 milyar liralık ilaç çalındı. Bu rakam az değil. Zaten bir eczacının sermayesi ne ki? Hırsızlık olayları eczacının sermayesini de alıp götürüyor ve eczacı bir daha çalışamaz duruma geliyor. Bu durum bizi tedirgin ediyor. Güvenlik önlemlerinin artırılmasını da istiyoruz’’ diye konuştu.

Eczacılar alarm takmaya başladı

Şehir merkezinde 295 eczane bulunduğunu, bunların yaklaşık 50 tanesinde alarm cihazı bulunduğunu ifade eden Balık, hırsızlık olaylarının artmasından sonra alarm taktıranların sayısında artış olduğunu söyledi. Alarm sisteminin bir güvence olduğunu hatırlatan Balık, ‘’Burada tüm eczacı üyelerimize sesleniyoruz, herkes mutlaka alarm taktırsın, hatta imkanı olan gizli kamera bile olsa monte ettirebilir. Herkes kendi güvenlik tedbirini alsın. İlla başlarına iş geldikten sonra tedbir almanın anlamı yok. Her gün hırsızlık olayları yaşanıyor.’’ Dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *