ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şıra Hanı ve Yemiş Hanı eski görkemine kavuştu

Şıra Hanı ve Yemiş Hanı eski görkemine kavuştu
YAYINLAMA: 09 Nisan 2023 / 19.14
GÜNCELLEME: 09 Nisan 2023 / 19.14
Ödemede aksama olmayınca onarım kısa sürede tamamlandı

Gaziantep’in yerel dokusunda önemli bir yeri olan Şıra Hanı ve Yemiş Hanı’nın restorasyonunun yılsonuna kadar tamamlanacağı kaydedildi. Restorasyon çalışmalarına 16 Nisan 2002’de başlanan Şıra Hanı ve Yemiş Hanı’nda çalışmaların bitme noktasına geldiği, her iki Han’ın da 2004 yılı başında Gaziantep’in hizmetine gideceği belirtildi.

Restorasyon çalışmalarına 16 Nisan 2002’de başlanan Şıra Hanı ve Yemiş Hanı’nın 31 Aralık 2003’te tamamlanacağı belirtildi.

Benzer çalışmalara göre erken tamamlandı

Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan’ın ödemeler ve prosedürler konusunda gösterdiği büyük gayretler sonucu söz konusu Hanların restorasyonunu zamanında tamamlandığını belirten şantiye şefi Sinan Yazıcı, “Restorasyon çalışmaları 2002 yılında başlayan Şıra Hanı ve Yemiş Hanı büyük bir titizlik sonucunda aslına uygun olarak restore edildi. Tarihi Hanların restore edilmesi son derece zahmetli ve zaman alan bir iştir. Ancak Şıra Hanı ve Yemiş Hanı, zamanında bitirilen ender çalışmalardan biridir. Çünkü ana kent belediye başkanı Celal Doğan Hanların zamanında Gazianteplinin hizmetine kazandırılması konusunda azami gayret göstermiştir. Yoğun bir emeğin ardından Gaziantep’in sosyal ve ekonomik dokusuna önemli bir katkı sunacak Hanların, restorasyon işleri 31 Aralık‘ta tamamlanacaktır” diye konuştu.

Pek çok ürünün yer aldığı turistik bir kompleks tasarlanıyor

Hanı’n turistik amaçla uğrayan kişilerin tüm ihtiyaçlarının göz önünde bulundurduğunu, Türkiye hava yollarının ve bazı turizm firmalarının bürolarının burada yer alacağını ifade eden Yazıcı, “Buraya turistik amaçlı yada konaklama amaçlı gelen insanlar, kısa vadede ihtiyaç duyacağı pek çok şeyi dışarı çıkmadan da temin edebilmeli. Bu nedenle alt katlarda bu tür ihtiyaçlara önem verilirken, üst katlarda Gaziantep’in tükenmeye yüz tutan mesleklerinin yanı sıra kente özgü ürünler sergileyip satışa sunulacak” dedi.

Şıra Hanı alışveriş merkezi, Yemiş Hanı eğlence merkezi olacak

Şıra Hanı ve Yemiş Hanı’nın restorasyon çalışmalarının yaklaşık 6 trilyona mal olacağı belirtilirken, Şıra hanının alışveriş merkezi olma özelliğinin ağır bastığı, Yemiş hanının da açık sineması ve barı da bulunan bir eğlence merkezine dönüştürüleceği belirtildi. Şıra Hanı ve Yemiş Hanı’nın faaliyete girmesi ile birlikte yüzlerce insana istihdam alanı yaratmasının yanı sıra sosyal ve kültürel yaşama da bir katkı sunacağı ifade edildi.

Şıra Hanı ve Yemiş Hanı çevresindeki çarpık yapılaşmaya rağmen görkemli yapısıyla ayakta kalmayı başardı. Yılların verdiği yıpranmayı bir anda üzerinden atarak eski görkemine kavuşan Şıra Hanı ve Yemiş Hanı’nın, Gaziantep’in kültürel, ticari ve sosyal yaşamına katkı sunacağı bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *