2007 Yılı Mart ayında hizmete açılması düşünülen Şıra Hanı ve Yemiş Hanı 18 ay gecikmeyle de olsa turizme kazandırılacak
Büyükşehir Belediyesi ile MNG arasındaki anlaşmazlıktan dolayı kaderine terk edilen Şıra Hanı ve Yemiş Hanı’ndaki restorasyon işlemlerinin kaldığı yerden devam edeceği ve söz konusu tarihi mekanın kent turizmine kazandırılacağı açıklandı.
18 Ay gecikse de sonuç olumlu
MNG ile ana konularda anlaşmanın sağlandığını, Şıra Hanı ve Yemiş Hanının devrini yasal olarak da aldıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "MNG devri verme konusunda ilk başlarda sorun yarattı. Ancak bizim için önemli olan sonuç. Sağ olsunlar şu anda devri verdiler. Çünkü oranın o halde dalması Gaziantep’in kaybetmesi anlamına geliyordu. 2002 Yılı değeriyle 6 trilyon harcanmış, şu anki rakamla oraya harcanan para 20 trilyonun üzerindedir. Özellikle oranın tarihi ve turistik bir değeri olması da ayrı bir güzellik. Bu nedenle de devir bizi mutlu etmiştir" dedi.
Bütünlük bozulmadan küçük tadilatlar yapılacak
Şıra Hanı ve Yeliş Hanının 2007 yılı Mart ayında tamamlanması gerektiğini, ancak ara verilmesinden dolayı 2 yıllık bir gecikmeyle hizmete gireceğini, kendilerinin 2 yılı da beklemeden 18 ayda konulması hizmete yönünde gayretleri bulunduğunu söyleyen Güzelbey, "Volga Turizm ve Otelcilik firması kalan yer den alacak ve yap-işlet devret modeliyle Gaziantep'in turizmine kazandırılacak. Tarihi bina bizim için son derece önemli. Proje olduğu şekliyle devam edecek. Ancak bütün lük bozulmamak kaydıyla otel kısmının önünde çok küçük tadilat yapılacak. Bu küçük değişikliklerle ilgili Anıtlar Yüksek Kurulundan onay çıktı. Firma 24 ay süre istedi. Fakat biz 18 ayda bitirilmesini istedik. Orası sorun çıkmasa 2007 yılı Mart ayında bitirilecekti. Eğer 24 ay değil de 18 ayda yapılırsa 18 ay gecikmiş olacak" diye konuştu.
