ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şırahanı iş merkezi oluyor

Şırahanı iş merkezi oluyor
YAYINLAMA: 26 Aralık 2021 / 17.17
GÜNCELLEME: 26 Aralık 2021 / 17.17
Şırahanı ve eski Şahinbey belediyesi binasında restorasyon çalışmaları sürüyor. 3,5 trilyona ihale edilen restorasyon çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığı bildirildi. 80 dükkanın yer aldığı han, tarihi dokusuyla kente yeni bir güzellik katacak. ŞıraHan’ın restorasyonunun temmuz-ağustos aylarında bitmesi bekleniyor.

İşhanı olarak faaliyet gösterecek olan handa bir de şarap evi bulunacak. Otel yapımından vazgeçildi.

Büyükşehir belediyesi tarafından Pekerler inşaata ihale edilen, İpek-Reina inşaat tarafından yapılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. 3,5 trilyona ihale edilen çalışmaların başındaki şantiye şefi yardımcısı Sinan Yazıcı, önce otel olarak planlanan hanın daha sonra iş hanına dönüştürülmesine karar verildiğini açıkladı. Yazıcı, “125 işçi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Restorasyon temmuz, ağustos aylarında bitecek. İçinde bir restoran ve şarap evi de yer alacak olan handa, otel yapımından vaz geçilmesinin ardından, bazı küçük odalar birleştirildi. 80 dükkanın yer alacağı han, tarihi dokusuyla şehre yeni bir güzellik katacak” dedi.

Yemişhanı da restore ediliyor

İş yeri yanında yer alan diğer hanın da restorasyonunun devam ettiğini söyleyen Yazıcı, burada sadece restoran ve barların yer alacağını belirtti. Hanın yanında yer alan ve yıkılan eski sebze halinin yerine MNG holding tarafından büyük bir otel yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *