ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyaset yasağı, ülkeyi bu hale getirenlere uygulanmalı

Siyaset yasağı, ülkeyi bu hale getirenlere uygulanmalı
YAYINLAMA: 02 Haziran 2021 / 15.38
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2021 / 15.38
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan ile kapatılan RP’nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak ve İHD eski Genel Başkanı Akın Birdal hakkında Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘milletvekili adayı olamazlar’ kararına tepkiler sürüyor.

BBP Milletvekili Adayı Fevzi Koçoğlu, kararın doğru olmadığını belirterek, “Seçim kararının alındığı bir dönemde verilen bu karar doğru değil. Madem Erdoğan’ın milletvekili olması sakıncalıydı, olamayacaktı o zaman bu karar 3-4 ay önce açıklanmalıydı. Şimdi açıklanmasını demokrasi adına doğru bulmuyoruz. Böyle bir yasağı uygun görmüyor ve yapılanın haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Karar adil olmadı” dedi.

Halıcılar Odası 2. Başkanı Beşir Demircioğlu ise, her üç siyasetçi için verilen kararın demokrasiye aykırı olduğunu belirterek, “Halfamız devamlı mağdurun yanında. Eğer devlet böyle yaparak bu insanların önünü kesmeye çalışıyorsa yanılıyor. Çünkü halfamız tam tersi hareket ediyor. Eğer illa da bu kişilerin önünü kesmek istiyorsa, o zaman barajı yüzde 5’e çeker, ancak önlerini keser. Ayrıca milletvekili adaylığı yasaklananlara fırsat verilip de milletvekili seçilmelerine olanak tanınması durumunda halk onları daha iyi tanır ve beğenmediğinde sandığa gömer. Aksi halde böyle yasaklarla ve şiddet uygulamakla bir yere varılmaz. Böyle kararlar halfan devlete olan güvenini de sarsıyor” dedi. İktidar partilerinin oylarının büyük oranda düştüğünü hatırlatan Demircioğlu, “Çünkü hizmet yapamadılar. Ülkeyi bunalımın eşiğine getirdiler. Asıl siyaset yasağını, ülkeyi bu duruma getirenlere uygulamak gerek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *