ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyasi ve ekonomik gelişmeler umut verici

Siyasi ve ekonomik gelişmeler umut verici
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2023 / 13.10
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2023 / 13.11
Son günlerdeki siyasi ve ekonomik gelişmelerin ışığında yaşananların, Türkiye’nin komşuları ile ilişkilerini geliştirmesinin yanında dünya siyasetine yön vermede en önemli kararların alınmasının sağlandığı günler olarak karşımıza çıktığını söyleyen sanayiciler, Türkiye’nin Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri’nin batıya açılan kapısı olduğuna dikkat çekti.

Sanayiciler ülkedeki siyasi ve ekonomik gelişmelerin umut verici olduğunu belirterek, devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Enflasyon da iyileşme sürmeli

Güneydoğu Sanayici ve İş adamları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Kadooğlu, 59. hükümetin aldığı siyasi ve ekonomik kararların taviz verilmeden uygulanması gerektiğini belirterek, güven ortamının devam ettirilmesi ve yatırımların hızlandırılması gerektiğini açıkladı. Tasarruf yapılacak ve yatırımların önünü kesilmemesi gerektiğini hatırlatan Kadooğlu, “Enflasyonun düşmesi faizlerin gerilemesi ve ihracatın artması piyasalara olumlu yansımaktadır. İstikrarın devamı gereklidir. Kamu mali yapısı disipline edilmeli, israftan kaçınılmalıdır. Yerel seçimlerden ve popülizmden uzak durulup, devletin kaynakları çarçur edilmemelidir. İhracatın önündeki engeller kaldırılıp komşularla ticarette atılım yapılmalıdır. Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesine yatırımları özendirecek destekler bir an önce verilmelidir” dedi.

İnsanların refah seviyesi artacak

Türkiye Cumhuriyeti devletinin yıllardan beri komşularla ticaretini geliştirmek için harcadığı enerji de son olarak Suriye ile yapılan anlaşmalar da önemli yol kat ettiğini ifade eden Kadooğlu, “Suriye Devlet Başkanı Başer Esad’ın Türkiye ziyaretinde konsolosluk binasının Gaziantep’e açılması ve sınır ticareti merkezlerini uygulamasının karara bağlanması iki ülke arasında atılan dostluk adımlarının güçlenmesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca bölge ticaretinin gelişmesine yardımcı olacak bu uygulamaların hayata geçmesi ile birlikte karşılıklı olarak yapılan ticarette oran artacaktır. Bu da bölgede bulunan ve iş yapan insanların refah seviyesinin artmasına yol açacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *