ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyasiler rant uğruna kenti bu hale getirdi

Siyasiler rant uğruna kenti bu hale getirdi
YAYINLAMA: 14 Ağustos 2020 / 20.06
GÜNCELLEME: 14 Ağustos 2020 / 20.06

Gaziantep’te suç oranlarının artması ile ilgili Sabah’ın dünkü manşetinde yer alan “Kriz, sosyal barışımızı da yedi” başlıklı haber ve Günün incisi yorumu üzerine görüşlerini açıklayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, kenti bu hale siyasilerin getirdiğini ileri sürerek, “Bazı siyasi mihraklar oy ve rant uğruna göçün iştahını kabarttı” dedi.

Gaziantep’in kimliğini kaybetmediği ancak bazı çıkarcı çevrelerin kaybettirdiğini söyleyen Kocaman, “Kentimiz her alanda her geçen gün büyüyor. Ancak bu büyümeye gölge düşürülüyor. Bazı siyasiler rant uğruna göçün iştahını kabartarak, kentin yoğun göç almasına yol açtılar. Buna karşılık alt yapıdaki yetersizlik kentte bir tıkanma yarattı. Çirkin görünüm ve çirkin olaylar oluştu. Kentli, örf ve adetlerini unutmaya, kültürünü yitir-' meye başladı. Alt yapısı olmayan göçün mülteciden farkı yoktur, işte bu olumsuzluklar sonucunda Gaziantep’e kimliğini kaybettirdiler. Bu ortama adeta çanak tutanlar oldu” dedi.

Göçün iştahını kabartacak her türlü oluşumlardan uzak durulmasını isteyen Abdullah Kocaman, hırsızlık, gasp gibi suçların yüzde 95'inin Gaziantep’in yerli halkından olmayıp göçle gelen insanlar olduğunu ifade ederek, kente 380 bin kişinin birbiri ile adliyelik olmasının sorumlusunun da mevcut siyasi otorite olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *