ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SMMMO korsanların peşinde

SMMMO korsanların peşinde
YAYINLAMA: 31 Mart 2023 / 19.05
GÜNCELLEME: 31 Mart 2023 / 19.05
Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de korsan çalışan serbest muhasebeci bulunduğunu ifade eden SMMMO Başkanı Bayram Hamiş, yıl içerisinde 8 korsan çalışanın belirlendiğini kaydetti.

36 kişilik denetim ekibi kuruldu

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hamiş, 3568 sayılı Yasa’nın çok aceleye getirildiğini, bu nedenle korsan faaliyet gösterenlere verilmesi gereken cezalar üzerinde fazla durulmadığını açıkladı. Hamiş, cezaların yetersiz olduğuna dikkat çekerek, “Yasa gereği korsanların çalışması mümkün değil, yasa bunu yasaklıyor. Ancak mevcut yasaya rağmen biz Oda olarak bu konuda titiz bir çalışma yürütüyoruz. Hatta bu iş için 36 kişiden oluşan üçer kişilik komisyon oluşturduk. İl merkezi ve ilçelerde görevlendirdik. Korsanlarla mücadelemiz taviz vermeden sürüyor. Ancak burada mükelleflere de önemli görev düşüyor. Yetkisiz insanlara defterlerini tutturmasınlar” diye konuştu.

8 korsan muhasebeci mahkemeye verildi

Korsan çalışanlar hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Hamiş, bu yıl içerisinde toplam 8 korsan muhasebeci için suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Odaya kayıtlı bin 40 tane serbest muhasebeci mali müşavir bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *