ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak çocukları çalışması için İngiltere’ye heyet gitti

Sokak çocukları çalışması için İngiltere’ye heyet gitti
YAYINLAMA: 10 Nisan 2023 / 17.10
GÜNCELLEME: 10 Nisan 2023 / 17.10
Kentimizden bir heyet, sokak çocukları ile ilgili çalışma yapmak üzere İngiltere’ye gitti.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vali yardımcısı Ümit Yaşar Kayacan, Büyükşehir belediyesi sağlık ve sosyal işler daire başkanı Mehmet Pakhuylu ve Gaziantep’te uygulanan bizim çocuklarımız projesi danışmanı Prof. Dr. Sevil Atauz‘dan oluşan heyetin, Wokingham gençlik ve toplum hizmetleri Konseyi’nin üstlendiği projeye katılan kuruluşlarla, sokak çocuklarına yönelik uygulamalara ilişkin görüş alışverişinde bulunacağı bildirildi.

İngiltere’de 10-14 Aralık‘ta gerçekleştirilecek proje kapsamında, sokak çocukları konulu grup tartışmaları, bilgilendirme ve eğitim toplantıları ve sokakta pratik uygulamalar yapılacağı belirtilen açıklamada, bu etkinliklere katılacağı ifade edildi.

Açıklamada Gaziantep Ticaret Odası’nın 11-12 Ocak 2002’de başlatılan sivil toplum kuruluşları gençlik eğitim projesine katılan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin İngiliz uzmanlar tarafından Avrupa birliğindeki gençlik programlarına ilişkin bilgilendirildikleri anımsatılarak, şu görüşlere yer verildi:

“Gaziantep’te gerçekleştirilen toplantının ardından Mart 2002’de İzmir’de düzenlenen geleceğe yönelik ortaklıklar yaratma konulu eğitim programına, GTO AB bilgi bürosu koordinatörlüğü adına Figen Öğüt katıldı. Bu eğitim programı kapsamında gerçekleştirilen grup çalışmasına Gaziantep Ticaret Odası aktif olarak katıldı. Bu katılım sayesinde Gaziantep’ten bir heyetin İngiltere ziyaretini kapsayan proje planlandı.”

Açıklamada, projeye Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Filistin, Ürdün ve İsveç’ten sokak çocukları ile ilgili konuşmaların katılacağı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *