ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak çocukları için komisyon kuruldu

Sokak çocukları için komisyon kuruldu
YAYINLAMA: 14 Ocak 2024 / 17.56
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2024 / 18.05

Vali Lütfullah Bilgin sokak çocuklarını topluma kazandırmayı, eğitim sorunundan sonra en önemli sorun olarak gördüklerini söyledi.

Vali Bilgin, sanayi ve ticaret merkezi olması nedeniyle çevre illerden yoğun göç alan Gaziantep’te sokak çocukları sorununun çok önemli bir boyut kazandığına dikkati çekti.

Bilgin, ailesi olmayan, evden kaçan, evden atılan ya da terk edilen, gece ve gündüz sokaklarda dolaşan sokak çocuklarının, sokağın kendilerine sunduğu başıboş, denetimsiz ve özgür ortamda büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını ve uyuşturucu madde kullandıklarını ifade etti.

Valilik olarak sokak çocuklarının topluma kazandırmayı eğitim sorunundan sonra en önemli sorun olarak gördüklerini ve bunun için adımlar atıldığını kaydeden Vali Bilgin şöyle devam etti: “Sokak çocuklarına yönelik hizmetlerin daha etkin ve koordineli şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla valiliğimizce görevlendirilen bir Vali Yardımcısı başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Sağlık ve Sağlık Eğitim Kültür Vakfı temsilcilerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Bu komisyon her ay toplantılar yaparak etkin bir çalışma gerçekleştiriyor.”

Bilgin, “Madde bağımlısı, tinerci ya da sokakta yaşayan” diye nitelendirilen bu çocukların rehabilite edilerek topluma kazandırılması, eğitimlerini sağlamak üzere okullara yerleştirilmesi, barınacak ve yatacak uygun yerlere kavuşması, iş ve meslek sahibi olabilmeleri için tam bir koordinasyon içinde çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *