ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak çocukları topluma kazandırılmalı

Sokak çocukları topluma kazandırılmalı
YAYINLAMA: 30 Nisan 2023 / 16.51
GÜNCELLEME: 30 Nisan 2023 / 16.51
Devlet Bakanı Güldal Akşit, sokak çocukları sorununun Türkiye’nin genel sorunu olduğu gibi Gaziantep içinde son derece önemli bir sorun olduğunu, ancak Gaziantep’in sosyal dokusu itibari ile bu sorunu daha kısa bir sürede çözümleneceğine inandığını söyledi.

Sokak çocukları sorunu hızlı kentleşme ve göç alan illerin öncelikli sorunu

Devlet Bakanı Akşit, hızlı kentleşen ve göç alan tüm illerde sokak çocukları sorununun bulunduğuna dikkat çekerken, bu sorunun en yoğun yaşandığı ili olan İstanbul’da örnek bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmayı Türkiye’nin diğer illerinde de yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Yeni rehabilitasyon merkezlerine ihtiyaç var

Hedeflerinin sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocukları topluma kazandırmak olduğunu söyleyen Bakan Akşit, “Bu sorunun en yoğun yaşandığı ili olan İstanbul’da örnek bir çalışma başlattık. Ancak, İstanbul’da bu sorun çözüldü mü? derseniz, hayır çözülmedi. Ama hedefimiz sorunu çözmek. İstanbul’daki uygulamanın diğer illere de model olması için çalışıyoruz. Sokak çocuklarını mutlaka topluma kazandırmak gerekir. Ailelerin ve çocukların eğitimi çok önemli. Türkiye’de, özellikle çok Çocuklu ailelerde eğitim sorunu karşımıza çıkıyor. Çocuklarımızın ve ailelerinin eğitim seviyelerini yükseltmeliyiz. Bu arada, uyuşturucu bağımlısı olan çocukların tedavi edilebilmesi için yeni rehabilitasyon merkezlerine ihtiyaç var. Kısacası, bu çocukları topluma kazandırmak ve topluma yararlı insanlar haline getirmek zorundayız” dedi.

Vali Lütfullah Bilgin, Bakan Akşit’e plaket ve Gaziantep’e özgü el sanatlarından olan sedef kakma kutusu verdi.

Ekmekli protestocu gözaltına alındı

Devlet Bakanı Güldal Akşit’in Gaziantep Valiliği‘ni ziyareti sırasında eline aldığı bir ekmekle vilayet önüne gelip “açım” diye bağıran Hasan isimli bir vatandaş, görevliler tarafından gözaltına alındı.

Akşit, vali Lütfullah Bilgin ile görüşmesinin ardından Zeugma mozaiklerinin bir bölümünün sergilendiği Gaziantep arkeoloji müzesini gezdi. Bakan Akşit, daha sonra Değirmiçem semtinde yeni hizmete giren alışveriş merkezlerini gezerek, iş yeri sahiplerinin sorunlarını dinledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *