ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak çocukları toplumun parçası

Sokak çocukları toplumun parçası
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2023 / 13.34
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2023 / 13.34
Sarıgüllük Lions Kulübü üyeleri Sokak çocukları için etkinlik düzenledi. Etkinlik sırasında çocuklara değişik hediyelerle pizza dağıtıldı.

Sarıgüllük Lions Kulübü başkanı Yılmaz Kurt, tüm etkinlikleri sokak çocukları yararına yaptıklarını belirterek, “Sokak çocukları toplumun birer parçası, kimse onları dışlayamaz. Aksi halde toplumda tehlikeli olmaya devam ederler” dedi.

Lionslar, sokak çocuklarına pizza ikram etti, birer kitap, kol saati, oyuncak ve çikolata hediye etti.

Etkinlikleri Sokak çocukları için düzenliyorlar

Doktorlar Lokali’nde Sarıgüllük Lions Kulübü tarafından hafta sonu düzenlenen yeni yıl kutlamasına kulüp üyeleri ile İlk Adım evi ve Güvenevi’ndeki 50 çocuk katıldı. Kulüp başkanı Kurt, bugüne kadar tüm etkinlikleri Sokak çocukları yararına yaptıklarına dikkat çekerek, son iki yıldan bu yana Sokak çocukları için yılbaşı eğlence programı düzenlediklerini açıkladı.

Kurt, “Sokak çocuklarına sahip çıkılmalı ve topluma kazandırılmalıdır. Tüm sivil toplum örgütleri bu konuya duyarlı olmalı. Eğer bu çocuklara ilgisiz kalınırsa, toplumda dışlanırsa yarın için büyük tehlike olacakları gibi herkes bunun altında kalır” diye konuştu.

Sürekli yardım ediyorlar

Kurt, yıl içerisinde 1700 çocuğun tüm kırtasiye ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, benzer etkinliklerin ve yardımların aralıksız devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *