ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak timleri iş başında

Sokak timleri iş başında
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 14.59
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 15.04
Emniyet Müdürlüğünce bir süre önce uygulamaya konulan, sokak timleri kentin çeşitli merkezlerinde, işportacı, simit, Sebzeci, değnekçi gibi davranarak, işbaşı yaptı.

Sokak timlerinin, proje kapsamında hırsızlık, gasp, kapkaç, fuhuş gibi Suçlarla mücadele istihbarat toplayarak suçluları yakalamaları hedefleniyor. Kentin en işlek alışveriş merkezlerinden, cadde ve sokaklara hatta açık pazarlarda görev yapan Sokak timlerinin proje kapsamında başarılı olması halinde görevli personel sayısının artırılması planlanıyor.

Gaziantep emniyet müdürü Feyzullah Arslan, göreve geldiği günlerde sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve esnafla yaptığı görüşmelerde, Gaziantep’te yankesicilik, gasp, hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, fuhuş ve dolandırıcılık gibi suçlardan ötürü kendisine yoğun şikayetler iletildiğini, bu suçların etkin mücadele etmek için Sokak timleri kurmaya karar verdiklerini belirtti.

Kılıktan kılığa…

Sokaklarda kılıktan kıla girerek görev yapacak olan sokak timlerinin ilk etapta iki grup halinde çalışacaklarını, birinci gruptakilerin istihbarat toplayacaklarını, ikinci grupta yer alan görevlilerin de genel istihbaratları değerlendireceklerini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

“İstihbarat toplayan görevlilerimiz şehir merkezinde, vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerle bizim elimizdeki suç haritasında önceden belirlenen suçların yoğun olarak işlendiği mahalle ve Semtlerde görev yapacaklar. Sokak dinlerinin esas görevi suç işlemeye müsait şahısları suçu işlerken suçüstü yaptırmak. Sokak timleri projesi Türkiye’nin büyük birkaç kentinde uygulanıyor. Bu ülkenin onurlu, şahsiyetli, namuslu vatandaşları korkmamalılar. Tam aksine işi gücü suç işlemek olan, insanların canına ve malına zarar vermek olan psikopat insanların polisten korkması gerekir. Bu kapsamda bir çok bilim bünyesinde sokak timleri kurarak, sokakların hakim olup, suculara göz açtırmamaya kararlıyız.”

Arslan, bu uygulamayla vatandaşın devamlı yanında oldukları mesajını verdiklerini, hiç kimsenin huzur ve güven ortamını bozmasına asla izin vermeyeceklerini belirterek, “Sivil ekiplerimiz kendileri tarafından elde ettikleri istihbaratın yanı sıra, vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendirecekler. Hiç kimsenin kentimizin var olan huzur ortamını bozmaya hakkı yoktur. Vatandaşlarımızın huzur can ve mal emniyeti için kötü niyetli insanlara asla göz açtırmayacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *